Ostalo

Khabib bi se riješio ring djevojaka: ‘Beskorisne su i stvaraju mi osjećaj neugodnosti‘

Brooklyn Wren, Luciana Andrade, Brittney Palmer i Arianny Celeste
 JPA/PA Images/Profimedia
Jedan od zaštitnih znakova borilačkog sporta nešto je što bi Khabib Nurmagomedov volio ukinuti

Kako je Khabib Nurmagomedov početkom ove godine postao vlasnik borilačke promocije Gorilla Fighting Championship, kojoj je promijenio ime u Eagle Fighting Championship, tako je zanimljivo čuti kakve su neke njegove promotorske namjere.

Nedavno je u Moskvi održao konferenciju za medije vezanu uz svoju promociju, gdje je odgovarao na razna pitanja pa je tako naišlo i ono vezano uz jedan aspekt po čemu se EFC u startu razlikuje od najvećih svjetskih promocija. To je svakako nedostatak ring djevojaka. Da se pita Khabiba, one bi bile uklonjene iz sporta i na globalnoj razini.

"Gledajte, ne bih želio nikoga uvrijediti, ali ring djevojke su najbeskorisnije osobe u borilačkom sportu. Koja je njihova svrha? Pitam se zašto ne bismo koja je runda pokazivali na ekranu. Znam da je to dio povijesti sporta, no povijest je donijela mnoge pogreške. Mi proučavamo povijest da bismo pogreške izbjegli. I ako pogledamo povijesti u ovom slučaju, one su beskorisne. To je moje osobno mišljenje", rekao je Khabib.

Smatra kako bi trebalo uvažiti kulturne razlike osoba koje posjećuju borilačke priredbe, kao i same osjećaje istih,

"Evo vam primjer, zamislite da sjedim sa svojim ocem. A svatko ima svoje vlastite sklonosti, kulturu i vrijednosti. Te osobe prolaze okolo i pokazuju koja je runda, ali nitko ne gleda u tablu koju nose. Meni tako nešto stvara osjećaj neugodnosti ako sam s ocem. Nisam protiv toga, ako želiš imati tako što, slobodno, no nemojte mi nametati takve stvari", zaključio je.

Kulturne razlike zapravo su ono zbog čega je Khabib ovo izjavio, ali mnogi će se složiti s njim neovisno o tome. Ring djevojke uvedene su u ranim godinama prošlog stoljeća, kad je boks osvojio američku industriju zabave. Odlučili su tada organizatori na taj način publici predstavljati podatak koja runda slijedi (a boks im je tada imao 15 i svakako nije bilo lako pratiti). Što se tiče UFC-a, tamo su djevojke postale jedan od zaštitnih znakova i plaćene su bolje od jednog određenog dijela boraca.

Inače, Khabib je zbog spomenutih kulturnih razloga imao sličnih problema s MMA borkinjama pa je tako poznato da je istima bio onemogućen dolazak na trening u AKA dvoranu u trenucima kad su tamo trenirali Khabib i ostali borci islamske vjeroispovijesti.

Linker
20. travanj 2024 21:37