Ostalo

Khabib i dalje želi upariti JDS-a i Fedora, ali sada i Yorgan De Castro želi borbu protiv Fedora

JDS i Khabib

 Screenshot (youtube, Eagle Fc)
Nurmagomedov je najavljivao taj meč u slučaju da Junior dos Santos pobijedi De Castra

Velike planove imao je Khabib Nurmagomedov za Juniora dos Santosa, jednu od najzvučnijih akvizicija svoje Eagle FC promocije. Umirovljeni dagestanski MMA borac koji se bacio u promotorske vode, pripremao je suradnju s Bellatorom.

Naime, Nurmagomedov je ranije ovog tjedna najavio kako želi upariti Fedora Emelianenka i Juniora dos Santosa, ali treba mu i pristanak Bellatora, jer Fedor je s njima pod ugovorom.

''Ako Dos Santos pobijedi, uistinu želim organizirati meč između njega i Fedora. On se prvo mora fokusirati na Yorgana, jer čeka ga težak protivnik. Mora zadržati svoj fokus, ali ja želim razgovarati s prijateljem Scottom Cokerom, zato što je Fedor pod ugovorom s Bellatorom. Ne znam što planiraju sljedeće za njega, ali definitivno možemo porazgovarati i stvoriti neku dobru priču.'', rekao je Khabib na konferenciji za medije uoči Eagle FC 47 eventa.

Problemi su nastupili nakon eventa. Junior dos Santos izgubio je od Yorgana De Castra. Iako je Brazilac djelovao bolje nakon prve dvije runde, početkom treće ozlijedio je rame i morao je predati meč. Unatoč porazu, Khabib ne odbacuje mogućnost ugovaranja gore spomenutog meča.

''Mislim da je to još uvijek moguće. Unatoč porazu, Junior je izgledao sjajno. Svi su to vidjeli večeras. Puno je napredovao i djelovao je fantastično. Još uvijek smatram meč njega i Fedora interesantnim. Nisam doktor i ne znam koliko dugo će se oporavljati od ove ozljede, ali mislim da će se vratiti sparinzima za tri ili četiri mjeseca. Dakle, krajem godine možemo ugovoriti ovu borbu. Idući tjedan naći ću se sa Scottom Cokerom (predsjednik Bellatora) i raspravljat ćemo o toj borbi.'', rekao je Khabib nakon Eagle FC 47 eventa.

Yorgan De Castro uoči borbe bio je unaprijed otpisivan. Svi su već počeli pričati o potencijalnoj borbi između Fedora i JDS-a, ali Yorgan je na neki način poremetio te planove. Vjerojatno su ga pogađala sva ta podcjenjivanja i priče o Fedoru, a sada je on taj koji želi meč protiv Fedora.

''Uz svo dužno poštovanje, dajte mi da se borim protiv Fedora. Ako je Fedor spreman i u ponudi, želim se boriti protiv njega. Sutra bih potpisao ugovor.'', rekao je De Castro nakon pobjede nad JDS-om.

Realnost je da unatoč pobjedi nad JDS-om, Yorgan De Castro ni dalje nije niti približno marketinški zanimljiv kao Brazilac. Borba Fedora i De Castra jednostavno ne zvuči zanimljivo kao obračun legendi u kojem bi sudjelovali Junior dos Santos i Fedor Emelianenko.

Linker
24. travanj 2024 12:15