Ostalo

Fedor Emelianenko odbacuje borbu protiv JDS-a: Zamjera mu poraz u posljednjem meču

Fedor Emelianenko

 Bellator Press Office/TASS/Profimedia
Legendarni ruski teškaš nažalost nije zainteresiran za obračun s UFC-ovom legendom

Puno interesa privukao je Khabib Nurmagomedov proteklog mjeseca, uoči Eagle FC 47 eventa. Brazilac Junior dos Santos predvodio je taj event borbom protiv Yorgana De Castra, a Khabib je uoči te borbe govorio kako bi rado upario Fedora Emelianenka i JDS-a, ukoliko Brazilac pobijedi De Castra.

Iako je JDS dominirao tom borbom kroz prve dvije runde, početkom treće runde Brazilac je pretrpio ozljedu ramena i meč je završen. Khabibovi planovi svejedno se nisu promijenili. Dagestanac je ostao pri svojim težnjama da u suradnji s Bellatorom pokušaju ugovoriti ovaj meč.

''Mislim da je to još uvijek moguće. Unatoč porazu, Junior je izgledao sjajno. Svi su to vidjeli večeras. Puno je napredovao i djelovao je fantastično. Još uvijek smatram meč njega i Fedora interesantnim. Nisam doktor i ne znam koliko dugo će se oporavljati od ove ozljede, ali mislim da će se vratiti sparinzima za tri ili četiri mjeseca. Dakle, krajem godine možemo ugovoriti ovu borbu. Idući tjedan naći ću se sa Scottom Cokerom (predsjednik Bellatora) i raspravljat ćemo o toj borbi.'', rekao je Khabib nakon Eagle FC 47 eventa.

Scott Coker, JDS i Khabib, sva trojica inicijalno su bili zainteresirani su za ovaj meč, ali čini se da su naišli na prepreku. Fedor Emelianenko naime nije zainteresiran, a ruski borac ističe kako niti Bellatorov predsjednik zapravo nije zainteresiran.

''Imao sam dogovoren sastanak sa Scottom Cokerom. Ali prema mojim saznanjima, Scott i ja nismo zainteresirani za borbu s Juniorom dos Santosom. Prije svega, zbog njegovog posljednjeg poraza.'', rekao je Fedor u razgovoru za Okko.

Činjenica je kako je JDS u nizu od pet uzastopnih poraza, ali četiri je pretrpio protiv vrhunskih boraca kao što su Ngannou, Blaydes, Rozenstruik i Gane. Yorgan De Castro pobijedio ga je spletom nesretnih okolnosti.

Fedor je s druge strane u nizu od dvije uzastopne pobjede, ali one su došle protiv Quintona Jacksona koji je bio na samom zalasku karijere te protiv Timothyja Johnsona. Junior dos Santos zvučnije je ime i teža borba od obojice navedenih Fedorovih protivnika i pomalo je nejasno zašto Fedoru u ovoj fazi karijere smetaju takve stvari.

Linker
25. travanj 2024 08:17