Ostalo

Khabib žestoko kritizirao kontroverzni projekt Dane Whitea: ‘Nemojte to raditi, radi se o velikom nepoštovanju!‘

Khabib Nurmagomedov

 RUSSIAN LOOK LTD./ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Russian Look Ltd./alamy/alamy/profimedia
‘Za Ameriku je to možda u redu, ali za mene nije‘, rekao je Dagestanac o šamaranju kao sportu

Posljednjih mjeseci na društvenim mrežama nerijetko možete naići na videozapise u kojima natjecatelji stoje jedan nasuprot drugog - i šamaraju se. Riječ je o novom "sportu" koji je dosegnuo višu dimenziju nakon što se u priču uključio i Dana White, te, sredinom siječnja, pokrenuo "Power Slap" ligu. Novi projekt čelnog čovjeka UFC-a doživio je brojne kritike u borilačkom svijetu, a borcima koji su otvoreno iskazali neslaganje sa šamaranjem kao sportom, sada se pridružio i Khabib Nurmagomedov.

Za razliku od, primjerice, Seana O‘Malleyja koji je kritizirao šamaranje zbog zdravstvenih razloga, Khabib je o ovome nekonvencionalnom i kontroverznom "sportu" govorio iz perspektive ljudskog dostojanstva, odnosno iz perspektive kulture i mentaliteta u kojima je odrastao, a koji na šamaranje gledaju s osobitim prijezirom.

"Ne pratim to. U našem mentalitetu šamar nije dobar, bolje je čak i udariti, ali nemojte šamarati. Za Ameriku je to možda u redu, ali za mene nije. Čak i ako imam priliku, nikad neću ošamariti čovjeka. Naši mentaliteti su različiti", rekao je bivši vladar UFC-ove lake kategorije gostujući u PBD Podcastu, pa zaključio: "Bolje je odgurnuti čovjeka, pa i udariti ga, ali šamarati - nikada. To je uvredljivo, šamar je izraz velikog nepoštovanja".

Linker
23. travanj 2024 04:36