Ostalo

Khabibov bratić borit će se za Bellatorov pojas! Bellatorova legenda pokušat će zaustaviti njegov niz

Usman Nurmagomedov

 Image of Sport/ddp USA/Profimedia
Usman Nurmagomedov tijekom jeseni imat će priliku doći do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri

Dominacija dagestanskih boraca, naročito onih u srodstvu s Khabibom Nurmagomedovim postaje sve vidljivija u velikim svjetskim promocijama. Umar Nurmagomedov neporažen je kroz 15 profesionalnih nastupa, a tri pobjede upisao je pod okriljem UFC-a.

Njegov brat, a također Khabibov bratić, Usman Nurmagomedov također ima 15 profesionalnih nastupa iza sebe. 24-godišnji borac lake kategorije zasad ipak ne nastupa u UFC-u, nego u Bellatoru, a tamo je upisao četiri pobjede u jednako toliko nastupa.

Posljednje tri upisao je prekidima u prvoj rundi, a proteklog mjeseca savladao je Chrisa Gonzaleza ‘‘submissionom‘‘ nakon nešto manje od tri minute borbe. Time se Usman probio do ‘‘title shota‘‘ i do kraja ove godine imat će priliku postati Bellatorovim prvakom lake kategorije.

Naime, Usman Nurmagomedov borit će se na Bellator 288 eventu protiv prvaka lake kategorije, Patrickyja ‘‘Pitbulla‘‘ Freirea. Event će se održati 18. studenog (11. mjesec), a lokacija održavanja trenutno nije poznata.

36-godišnji Patricky Freire jedan je od dvojice ‘‘Pitbull‘‘ braće, ali i nešto lošiji borac od Patricija. Unatoč tome, Patricky je početkom 11. mjeseca prošle godine osvojio pojas, nakon što je tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio Petera Queallyja. 24 pobjede i 10 poraza rezime su Patrickyjeve dosadašnje karijere, a čak 16 puta slavio je nokautom.

Kroz karijeru je pobjeđivao borce poput Bensona Hendersona, Josa Thomsona, Dereka Camposa itd., a kavez je dijelio i s imenima kao što su Michael Chandler, Tofiq Musayev, Eddie Alvarez itd. Iskustvo će svakako biti na njegovoj strani, ali Usman Nurmagomedov mladan je, gladan i djelovao je zastrašujuće u dosadašnjim mečevima.

Linker
19. travanj 2024 21:41