Ostalo

(VIDEO) Usman Nurmagomedov brzinski završio Gonzaleza, popeo se na 15-0!

Usman Nurmagomedov

 Screenshot (Youtube, Bellatormma)
Još jednom demonstrirao dagenstansku MMA školu

Sinoćnjom pobjedom Usman Nurmagomedov došao je do 15. pobjede i sada je točno na pola puta da prestigne neporaženi niz od 29 pobjeda bez poraza puno poznatijeg Nurmagomedova. Usman je inače Khabibov bratić, te mlađi brat Umara Nurmagomedova koji je također vrlo uspješan MMA borac. U sinoćnjem nastupu na Bellatorovom eventu potvrdio je još jednom da krv nije voda, te zasigurno učinio ostatak obitelji Nurmagomedov ponosnima.

Sat je pokazao na 2:54 u prvoj rundi kada je član Team Alpha Male, Chris Gonzalez, tapkajući na čvrstu Usmanovu giljotinu, postao samo još jedan u nizu žrtava dagestanskog mladog talenta. Runda je započela laganim ispitivanjem snaga od strane oba borca, a onda je Usman doveo Gonzaleza uz ogradu kaveza, uhvatio ga u giljotinu, čvrsto ju zaključao, nakon čega Amerikancu nije preostalo ništa drugo nego tapkati. Time je Usman produljio svoj niz neporaženosti na 15 pobjeda, od kojih je čak njih 13 došlo prekidom. Ovo mu je također bila i četvrta pobjeda unutar Bellatorove organizacije, čime polako ali sigurno gradi svoj put prema osvajanju titule lake kategorije.

Gonzalez definitivno nije bio protivnik za otpisati; on je prije susreta s Nurmagomedovim imao upisan samo jedan poraz, uz sedam pobjeda. Veliki potencijal ugasio se pred najtežim izazovom u karijeri, i to možda na način na koji je rijetko tko mogao predvidjeti s obzirom da se radi o borcu koji je većinu svojih borbi dovodio do sudačkih kartica, gdje bi zasluženo upisivao pobjede.

Koji je sljedeći potez mladog Nurmagomedova još se ne zna, ali nadamo se samo da nećemo morati dugo čekati na njegovu iduću borbu kao ovoga puta. Naime, od njegove posljednje borbe protiv Patrika Pietila prošlo je točno devet mjeseci, što je dugačko vremensko razdoblje za borca koji je tek u usponu i koji si gradi karijeru. Zanimljivo je da su on i njegov brat Umar trenutno na identičnom ‘scoru‘ od 15 pobjeda bez poraza, te valja vidjeti hoće li Usman prije doći do prilike za pojas u Bellatoru, ili će ga pak Umar preduhitriti i to napraviti unutar UFC organizacije.

Linker
21. travanj 2024 16:07