Ostalo

Khabibov bratić najopakijeg imena na svijetu jučer upisao novu dominantnu pobjedu

Usman Nurmagomedov
 Instagram
Jučerašnja UAE Warriors priredba donijela je novu dominantnu pobjedu Usmana Nurmagomedova

20-godišnji Usman Nurmagomedov bratić je UFC-ovog prvaka lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova te brat još jednog člana UFC-a, Umara Nurmagomedova. Po vijestima koje dolaze iz Dagestana, ovaj momak glasi kao najtalentiraniji unutar cijele obitelji. Uostalom, što drugo očekivati od nekoga s takvim imenom i prezimenom, nesumnjivo najopakijim u svijetu borilačkog sporta?

Usman je jučer odradio svoju desetu profesionalnu borbu te je došao do isto tako desete pobjede na izuzetno dominantan način. Od prve sekunde navalio je na iskusnog Jerryja Kvarnstroma te je sve riješio u samo 40 sekundi. Briljantnih 10-0, a tek mu je 20 godina.

Sve to iz kuta je pratio i Khabib Nurmagomedov, no on nije bio glavni savjetodavac u ovom slučaju, nego je to bio veteran Eagles MMA tima i nedavni protivnik Ivice Truščeka, Shamil Zavurov. No, da je Khabib bio u Abu Dhabiju, dokazuje video snimka do koje je došao MMA Junkie.

Khabib je ne tako davno Usmanu prognozirao velike uspjehe, a ništa manje ne očekuje niti od njegovog četiri godine starijeg brata Umara. On je ugovor s UFC-om već potpisao te je trebao debitirati na Fight Islandu, no borbu je otkazao nakon smrti svog strica i glavnog trenera, Khabibovog oca Abdulmanapa Nurmagomedova. Očekuje se da bi mogao dobiti mjesto na UFC 254 priredbi, koju će 24. listopada predvoditi Khabib i Justin Gaethje.

Linker
20. travanj 2024 04:25