Ostalo

Kod ‘Mayhem‘ Millera ništa novo: Ponovno je iza rešetaka, a jamčevina iznosi preko milijun dolara

Jason Miller
 Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia
Nekoć vrlo opasni MMA borac Jason Miller neprekidno krši zakone te ima očite probleme s agresivnošću

Nekadašnji UFC-ov, Strikeforceov i DREAM-ov borac Jason ''Mayhem'' Miller jednostavno ne može pobjeći od problema sa zakonom. 40-godišnjak je dvaput izdržavao zatvorsku kaznu. 2019. godine osuđen je na godinu dana zatvora zbog vandalizma i i neovlaštenog ulaska na privatni posjed. Tada je prekršio i uvjetnu kaznu. Ranije ove godine također je osuđen na godinu zatvora uz dvije godine uvjetne. ''Mayhem'' je i tada osuđen zbog vandalizma, provale u kuću te pokušaja krađe automobila. Taj prekršaj datira iz kolovoza prošle godine i nije poznato je li upravo pušten iz zatvora ili je oslobođen nešto ranije.

Uglavnom, Miller je ponovno kršio zakon, a sada je uhićen zbog nasilja u obitelji nakon što je imao fizički sukob sa ženskom osobom. Policija u Los Angelesu potvrdila je njegovo privođenje, a portal TMZ prvi je prenio ovu vijest. Miller je priveden u petak ujutro, trenutno je u pritvoru, a njegova jamčevina iznosi nevjerojatnih jedan milijun i 385 tisuća američkih dolara.

Prema navodima policije, oni su reagirali na poziv žene koja je bila u obračunu s Millerom. ''Mayhem'' je odbijao uhićenje te je policija morala upotrijebiti elektrošoker kako bi ga smirili i uspješno priveli. Miller je probleme s obiteljskim nasiljem imao i 2017. godine, a čini se kako se njegovi prekršaji i kaznena djela konstantno vrte u krug.

Jason ''Mayhem'' Miller (28-10-0, 1 NC) imao je solidnu MMA karijeru. Nekoć talentirani borac pobjeđivao je imena kao što su Robbie Lawler, Kazushi Sakuraba i Tim Kennedy, a borio se i sa svjetski poznatim MMA borcima poput Michaela Bispinga, GSP-ja, Chaela Sonnena, ''Jacarea'' Souzea itd. Zadnji profesionalni MMA nastup odradio je u svibnju 2016. godine kada je u sklopu Venator FC priredbe izgubio od Mattie Schiavolina gušenjem u drugoj rundi. ''Mayhem'' je bio poznat po svojim BJJ vještinama te 14 puta pobjeđivao submissionom, a vlasnik je i crnog BJJ pojasa. Nažalost, njegova MMA karijera kao i cijeli njegov život također je bila obilježena kontroverzama i skandalima. Gotovo svim MMA fanovima poznat je slučaj znan kao ''Nashville brawl (tučnjava u Nashvilleu)''. Jason Miller tada je bez dopuštenja ušao u kavez nakon što je Jake Shields savladao Dana Hendersona. ''Mayhem'' se ubacio tokom Shieldsova intervjua uz pitanje ''prijatelju, gdje je moj revanš?'', a Gilbert Melendez i Shields su ga odgurnuli. Ubrzo je nastala opća tučnjava u kojoj su sudjelovala i braća Diaz. Akteri ovog incidenta kažnjeni su novčanim kaznama u rasponu od 5000 do 7500 dolara te tromjesečnim suspenzijama. Sve se dogodilo pod okriljem Strikeforcea, a snimku možete pogledati OVDJE.

Milleru je tek 40 godina i uistinu je zabrinjavajuća putanja kojom njegov život ide. U godinama je kada teško može oživjeti svoju MMA karijeru, no još bi puno života trebalo biti pred njime. Očito je kako ovaj nekoć opasni borac treba stručnu pomoć jer problemi sa zakonom postaju sve veći i učestaliji.

Linker
11. travanj 2024 00:48