Ostalo

KSW 58 program kompletiran je sjajnom borbom teške kategorije

Michal Andryszak
 KSW
Dodavanjem osme borbe na KSW 58 program dovršen je popis okršaja ovomjesečne priredbe

KSW je s kompletiranjem svoje 58. priredbe ovog puta odlučio malo pričekati, no može se pretpostaviti kako su to napravili s razlogom. Budući da je danas iz redova poljskog giganta došla vijest kako je posljednja borba potvrđena za priredbu koja se održava 30. siječnja uistinu spektakularna.

Radi se o ogledu teške kategorije između Michala Andryszaka i Guta Inocentea. Onima kojima ta imena nešto znače ne treba dodatno objašnjavati tko su ovi borci i kakve su im reference na svjetskoj sceni, no naravno da ćemo vas sve kvalitetno uputiti u ovaj ogled, neovisno o tome.

Andryszak je 28-godišnji poljski teškaš i bivši KSW-ov prvak koji je do sada u karijeri upisao 21 pobjedu i devet poraza. Jedan podatak je ipak potrebno posebno naglasiti. Sve svoje pobjede upisao je prekidom, od toga 20 u prvoj rundi te tek jednu u drugoj. Ako nije dovoljno impresivno, onda vrijedi nadodati i kako je 12 pobjeda upisao unutar prve dvije minute. Nevjerojatna se snaga krije u ovom borcu i rijetko tko može izdržati njegove udarce. No, negativno po njega je to što je i svih devet poraza upisao prekidom. Ukupno 27 od njegovih 30 borbi nije dočekalo kraj prve runde, što je dovoljna preporuka za pogledati još jednu eventualnu munjevitu završnicu.

Njegov protivnik svojim imenom i reputacijom garantirana da bi tako trebalo biti, neovisno o tome kome pobjeda pripadne. Guto Inocente je 34-godišnji brazilski kickboksač s iskustvom iz UFC-a i Strikeforcea, no posljednjih se godina posvetio svojoj primarnoj disciplini, gdje je dogurao do statusa jednog od popularnijih boraca Glory promocije. U ringu kickboxing giganta upisao je sedam pobjeda i tri poraza, uključujući onaj od Rica Verhoevena za titulu Gloryjevog teškaškog prvaka. On je također specijalist za nokaute, posebno dobar u udarcima nogama.

KSW 58 bit će posebno zanimljiv ljubiteljima borilačkog sporta u regiji, zbog nastupa tri hrvatska borca. To su Francisco Barrio, Aleksandar Rakas i Daniel Bažant, a debitirat će i najbolji slovenski borac, Uroš Jurišić. Kompletan program nalazi se ispod teksta.

KSW 58 - Popis borbi

Bartlomiej Kopera vs. Francisco Albano Barrio
Robert Ruchala vs. Daniel Bažant
Pawel Politylo vs. Dawid Martynik
Guto Inocente vs. Michal Andryszak
Shamil Musaev vs. Uroš Jurišić
Michal Michalski vs. Aleksandar Rakas
Szymon Kolecki vs. Martin Zawada
Salahdine Parnasse vs. Daniel Torres

Linker
24. travanj 2024 19:44