Regija

Plazibat objasnio otkazivanje borbe i otkrio planove za povratak: ‘Ja sam već u pripremama!‘

Antonio Plazibat ipak se nije u potpunosti oporavio od prošlomjesečne teške borbe

Svi koji su se nadali da će Antonija Plazibata u novom nastupu gledati već ovog mjeseca možda su pomali ostali razočarani informacijom kako najbolji hrvatski kickboksač ipak neće nastupiti na Glory 77 priredbi, koja se održava 30. siječnja. Iako je njegov nastup najavljen odmah pri otkrivanju prvih podataka o priredbi, borba nije bila sto posto ugovorena, nego se čekala konačna odluka Antonija.

Naime, nakon četiri teške runde u borbi koju je prošlog mjeseca odradio protiv Nordinea Mahiedinea, ipak mu je potreban odmor, odnosno smatra nepotrebnim u ovom trenutku riskirati te ulaziti u ring ako nije u potpunosti spreman.

"Imam nekih ozljeda, tetive mi stvaraju problem pa na kraju ipak nisam prihvatio borbu. Nije ništa strašno, sve će vrlo brzo biti u redu, samo se na kraju nisam mogao odmah sad boriti", otkrio nam je Plazibat, koji je ponudu za ovu borbu dobio zapravo samo par dana nakon prošle priredbe i nastupa na turniru.

No, kako sam dodaje, nije mu žao što ovog puta neće nastupiti, a uostalom je razumljivo nakon onakvog meča malo stati na loptu i vratiti se kad bude na sto posto, kako po pitanje zdravlja i forme, tako i po pitanju motivacije.

"Iskreno, nisam imao niti volje boriti se odmah sad. Htio sam malo odmoriti i napuniti baterije", potvrdio je svoje namjere.

Nećemo na novi nastup dugo čekati, s Gloryjem je sve dogovorio, što nije čudno znajući kakvu su do sada suradnju ostvarili. Plazibata vlasnici promocije žele u svom ringu, a ljubitelji sporta također žele gledati njegove nastupe.

"Ne mogu sad biti siguran kad mi je iduća borba, no vratit ću se vrlo brzo. Kroz tri ili četiri mjeseca trebao bih se ponovno boriti. Što se toga tiče, ja sam s pripremama već krenuo", zaključio je.

Dok se Plazibat vrati, stanje u teškoj kategoriji malo će se presložiti, velikim dijelom zbog turnira koji će predvoditi Glory 77, no dobrih borbi za njega neće nedostajati.

Linker
15. travanj 2024 16:40