Ostalo

Legendarni Mousasi večeras ide po pedesetu pobjedu u karijeri: Brani Bellator-ov pojas protiv neporaženog Amerikanca

Gegard Mousasi

 Brian Lawless/PA Images/Profimedia
Pročitajte kratak pregled Mousasijeve karijere

Gegard Mousasi, živuća legenda i veteran MMA sporta večeras pokušava ispisati povijest. Naime, na Bellator 282 eventu brani titulu prvaka srednje kategorije protiv neporaženog Johnnyja Eblena.

Gegard je svoju MMA karijeru započeo još davne 2003. godine, a na veliku scenu dolazi 2006. godine kada potpisuje za legendarni japanski PRIDE, a zatim 2008. prelazi u svojevrsnu PRIDE-ovu kopiju DREAM, gdje ostvaruje pobjede protiv ovih imena: Melvin Manhoef, 'Jacare' Souza, Mark Hunt i drugi.

Nastupao je Mousasi i u UFC-u gdje je došao 2013. i ostao četiri godine, a borio se protiv Ilira Latifija, Uriaha Halla, Chrisa Weidmana, Lyota Machide, Vitora Belforta, Thiaga Santosa i mnogih drugih.

2017. naglo napušta UFC i odlazi u Bellator gdje je poražen samo jednom, i to 2019. protiv Rafaela Lovata Jr-a većinskom odlukom sudaca.

Od značajnijih titula, Mousasi je držao sljedeće: DREAM poluteška, DREAM srednja, Cage Warriors srednja, Strikeforce poluteška, te na kraju, Bellator titula u srednjoj kategoriji.

Nešto manje poznata stvar o ovom borcu je podatak da je 2012. godine pokušao otići na Olimpijske igre u boksu, a to je htio kako bi postao još bolji borac. Nažalost, ozljeda ga je spriječila u ovom naumu, a u isto vrijeme je potpisao novi ugovor sa Strikeforce-om, tako da je Mousasijev olimpijski san ostao neostvaren.

Nadamo se kako će sutra ova legenda doći do jubilarne pedesete pobjede u profesionalnoj karijeri. Na putu mu stoji neporaženi Johnny Eblen, a radi se o borbi za pojas prvaka srednje kategorije u Bellatoru.

Linker
27. travanj 2024 02:35