Ostalo

Lima hoće borbu protiv Mousasija za Bellatorovu titulu u srednjoj

Douglas Lima i Gegard Mousasi
 screenshot/Youtube
Nakon to je Bellatorov prvak srednje kategorije, Rafael Lovato Jr., otkrio kako zbog zdravstvenih problema mora na prisilnu pauzu bez određenog termina povratka, Douglas Lima vidio je svoju priliku te je odlučiti zatražiti borbu protiv Gegarda Mousasija za uskoro upražnjeni pojas.

Rafael Lovato Jr. osvojio je titulu Bellatorove srednje kategorije u lipnju prošle godine, po mnogima kontroverznom pobjedom protiv Gegarda Mousasija. Ipak, od tada ju nije branio, a nakon što su postale poznate informacije o njegovom zdravstvenom stanju, gotovo je sigurno kako će ostati bez nje. Lovato je ovih dana otkrio kako mu je dijagnosticiran kavernom mozga zbog kojeg je prisiljen uzeti pauzu te je pitanje hoće li se ikad uspjeti vratiti.

Mousasi je u međuvremenu savladao Lyota Machidu te se nadao terminu revanša, no sad bi se za titulu mogao boriti protiv nekog drugog borca. A jedno više nego uzbudljivo ime poslalo je svoju nominaciju za tu poziciju.

To je pobjednik prošlogodišnjeg Grand Prix turnira te ujedno i prvak velter kategorije, Douglas Lima. On još uvijek nema ugovorenu svoju iduću obranu, iako je nekako jasno da bi to trebao odraditi protiv Lorenza Larkina pa nema ništa protiv iskušati se u višoj kategoriji te time pokušati postati još jedan Bellatorov dvostruki prvak. Inače, dok je Mousasi bio prvak, to je već pokušao tadašnji prvak veltera Rory MacDonald, a sve je završilo dominantnom predstavom i pobjedom Mousasija prekidom u drugoj rundi.

Može li Lima ostvariti bolji rezultat od borca kojem je jesenas oduzeo titulu? Saznat ćemo ako se ova borba ugovori.

Linker
18. travanj 2024 23:27