Ostalo

‘Makhachev potječe iz Dagestana. Čovjek je snažan i ima sjajnu tehniku, ali ovaj bi ga 23-godišnjak pobijedio‘

Islam Makhachev

 Instagram (islam Makhachev)
UFC-ov borac u srednjoj kategoriji vjeruje kako bi njegov kolega iz akademskih dana pobijedio, za sada, nepobjedivog Islama Makhacheva

UFC-ov borac u usponu i bivša zvijezda američkog akademskog hrvanja Bo Nickal nije mogao ozbiljno shvatiti ideju da bi Islam Makhachev mogao postati prvak u D1 NCAA hrvanju (op.a. NCAA - neprofitna organizacija koja se bavi "dirigiranjem" akademskog sporta u SAD-u, D1/Division 1 - najveći rang akademskog sporta u SAD-u).

Kao što je poznato, Islam Makhachev jedan je od najopasnijih boraca općenito u MMA sportu. Osim svoje izuzetne hrvačke vještine, posljednjih je godina dodatno usavršio udarce i razvijao vrhunske vještine u parteru. Također, trenutno je aktualni UFC-ov prvak lake kategorije, i ne pokazuje znakove usporavanja. Dok gledamo u budućnost, zanimljivo je razmisliti što bi moglo biti sljedeće za njega. Makhachev je nagovijestio mogućnost prelaska u velter kategoriju kako bi pokušao postati prvak u dvije težinske kategorije, ali jednako je moguće da će nastaviti težiti statusu najboljeg svih vremena u lakoj kategoriji.

Nedavno su se pojavila pitanja o tome kako bi se Islamove hrvačke vještine mogle prevesti na razinu sveučilišnog hrvanja. Bo Nickal, koji ima iskustva u tom području, ima nekoliko misli o tome. "Razmotrimo nekoliko stvari. Islam bi morao hrvački natjecati u kategoriji do 79 kilograma, s obzirom na količinu kilograma koju gubi. Potječe iz planina Dagestana, koje povijesno proizvode neke od najtvrđih ljudi na planeti. Islamovo hrvanje u MMA-u je na najvišoj razini, što ga već čini zastrašujućim protivnikom. Ima ogromno natjecateljsko iskustvo, snagu, izdržljivost, sjajnu tehniku i visok borilački IQ. Svakoga koga su mu stavili pred njega oborio je s relativnom lakoćom."

"Međutim, unatoč svemu tome, Carter Starroci (op.a. četverostruki prvak D1 NCAA u hrvanju) bi ga pobijedio ‘pinom‘ u prvoj rundi."

Linker
21. kolovoz 2024 19:42