Ostalo

Malignaggi tvrdi da je odluka sudaca bila “sranje”, ali je konačno stekao poštovanje prema Lobovu

Paulie Malignaggi se ne slaže s odlukom sudaca, ali je unatoč zloj krvi iskazao poštovanje Artemu Lobovu nakon njihovog meča u boksu bez rukavica održanom sinoć na BKFC 6 priredbi u Tampi na Floridi.

Bivši boksački prvak u dvije kategorije potpisao je ugovor s "bare knuckle" promocijom samo kako bi se sučelio i očitao lekciju trening partneru Conora McGregora, međutim, nakon pet rundi tijesne borbe suci su jednoglasnom odlukom pobjedu dali bivšem UFC borcu.

"Prošao sam najgore moguće jer odluka je bila sranje, a igrao sam križić- kružić na njegovom licu sa svojom ljevicom. Pogledajte moje lice, doslovno me udario par puta u jednom klinču i to je sve. Osim toga, mislim da sam dobro radio u kliču i ničim drugim me nije pogodio", izjavio je nezadovoljni Maliganggi na press konferenciji nakon meča.

Malignaggi je na sudačkim karticama dobio prve dvije runde. 38- godišnjak vjeruje da je slomio desnu ruku nakon druge, ali ipak smatra da je čak i s tim hendikepom bio bolji boksač u ostatku meča, osim jedne situacije u trećoj rundi.

"Srećom, imam iskustva u borbama s jednom rukom pošto sam slomio desnu ruku toliko puta u karijeri. I kada sam ostao bez desne ruke mislim da sam i dalje dobro boksao u rundama tri, četiri i pet. Uhvatio me u klinču u trećoj, ali osim toga, četvrta i peta- nije me uopće niti udario u petoj. Ja sam ga konstantno pogađao direktom i lijevim krošeom. Ne možete mu dati četvrtu rundu, ali dajte mu ako želite."

Osim što za poraz krivi suce umirovljeni boksač se više ne planira vraćati u okrugli ring Bare Knuckle Fighting Championshipa.

"To je problem kada ste u državi koja održava borbu jednom u pedeset godina. Suci nemaju pojma što je**beno gledaju, ne znam koji k**ac oni rade. I onda dobijete ovo. Svi su mislili kako sam ja dobio meč, ali znate što? Meni je također 38 godina i čini se kako je ovo znak da moram prestati. Jer da sam večeras pobijedio vjerojatno bih nastavio s ovim... bilo je zabavno, bio sam u trenutku i boksao sam dobro."

Pozitivna stvar u čitavoj priči jest to da je Malignaggi unatoč svim uvredama i konfrontacijama uoči meča, nakon završnog zvona završio svoje rivalsvo s Lobovom i pokazao mu poštovanje kao pravi borac i natjecatelj.

"Ovo možda nije bio otvoreni rat kao meč Lobov protiv Knighta, ali ja sam morao kopati duboko i ostati miran nakon što sam izgubio ruku, a Artem je morao kopati duboko jer je pokušavao doći do pobjede. Bez obzira na sve, stekli smo poštovanje jedan prema drugome. Mislim da to sada imamo. I dalje se ne slažem sa svime što je napravio, ali ljudi se vjerojatno ne slažu niti s načinom na koji sam ja na sve reagirao. Stoga, poštovanje Artemu."

Linker
19. travanj 2024 02:48