Ostalo

Mark Coleman u petak je otpušten iz bolnice, ali ubrzo je morao natrag: Član UFC-ove Kuće slavnih obolio je od upale pluća

Mark Coleman

 Instagram (mark Coleman)
59-godišnji umirovljeni borac nastavlja borbu sa zdravstvenim problemima nakon požara iz kojeg je spasio svoje roditelje

Legendarni MMA borac Mark Coleman ranije ovaj tjedan postao je junakom svoje obitelji, nakon što je iz požara u obiteljskoj kući spasio svoje roditelje. Umirovljenog UFC-ovog borca probudio je njegov pas Hammer kako bi ga upozorio na opasnost, odnosno na požar.

Coleman je ekspresno reagirao iznošenjem oca, a zatim i majke iz kuće koju je sve više ‘‘gutao‘‘ plamen. Vratio se Mark i po rotvajlera Hammera, pokušavao je pronaći psa u kući prepunoj dima, a tražeći psa, Mark se onesvijestio. Nažalost, umirovljeni borac nije pronašao svog ljubimca koji se u strahu sakrio ispod kreveta i zatim se ugušio od dima.

Sreća u nesreći je da su Colemana vatrogasci uspjeli živog izvući iz kuće i nekadašnji UFC-ov prvak teške kategorije hitno je prevezen u bolnici. Mark je bio u teškom stanju jer se nagutao dima, ali u petak je pušten iz bolnice na kućnu njegu.

Međutim, isti taj dan Coleman se morao vratiti u bolnicu. Član UFC-ove Kuće slavnih našao se u novim zdravstvenim problemima koji su posljedica tog požara. 59-godišnji Amerikanac obolio je od upale pluća i morao se vratiti bolničkom liječenju samo sat vremena nakon što je otpušten iz bolnice.

Markova kći Kenzie podijelila je tu informacija putem društvenih mreža Marka Colemana te je pojasnila kako su Marku utrnule ruke i osjećao je bol u prsima. Brzo je prevezen u bolnicu i ustanovljena mu je upala pluća.

Kenzie ističe kako je Mark zadržao svoj pozitivan duh i zahvalan je na podršci koju dobiva sa svih strana svijeta. Njegova kći također dodaje:

‘‘On je prava definicija borca i definira snagu kao nitko drugi. Ponekad mislim da je on super čovjek. Sve vas jako voli i uvijek govori kako je on ‘nitko i ništa‘ bez svojih fanova. Molim vas nastavite moliti za njegovo ozdravljenje i zdravlje tijekom ovog procesa.‘‘

Na platformi GoFundMe pokrenuta je i kampanja prikupljanja novca za Marka Colemana kako bi Mark i njegova obitelj mogli pokriti troškove liječenja i oporavka koji bi mogao potrajati.

‘‘Sve donacije utrošit će se direktno na Markove troškove života kao i na podršku njegovim odraslim kćerkama koje (privremeno) napuštaju svoje poslove kako bi bile uz njega i pomogle mu u oporavku.‘‘, dio je teksta u kojem se dobre ljude poziva na donaciju.

100 tisuća dolara bio je cilj kampanje, a prikupljeno je više od 120 tisuća dolara za ovog MMA veterana i njegovu obitelj.

Linker
26. travanj 2024 12:55