Ostalo

Mark Coleman iz požara junački spasio svoje roditelje! Legendarni MMA borac nije prošao bez posljedica

Mark Coleman

 Screenshot (youtube, Ufc) | Instagram (mike Davis)
59-godišnji Mark trenutno je hospitaliziran nakon velikog požara u obiteljskom domu

Strašna nesreća sinoć je zadesila Marka Colemana, legendarnog MMA borca. Kako navode strani mediji, Mark Coleman i njegovi roditelji sinoć su jedva preživjeli požar u njihovoj obiteljskoj kući.

Prema informacijama koje donosi Essentially Sports, požar je započeo u kuhinji, a Mark Coleman spavao je u tim trenucima. Colemana je probudio pas kako bi ga upozorio na požar, ali vatra se jako brzo širila i situacija je postala više nego alarmantna.

Srećom, Mark je munjevito reagirao i uspio je spasiti svoje roditelje. Umirovljeni MMA borac prvo je iznio oca iz kuće, zatim se vratio po majku kojoj je navodno izgorila kosa na glavi, ali njen život uspješno je spašen. Nažalost, Mark Coleman nije stigao spasiti psa koji ga je zapravo probudio kako bi ga obavijestio o požaru. Vratio se Mark po sirotog psa, ali njegov život već je bio ugašen.

Coleman nije izašao iz ove situacije bez posljedica. Naudisao se dima i završio je hospitaliziran nedugo poslije. Društvenim mrežama kruži informacija kako Markovo stanje ‘‘ne izgleda dobro‘‘ i mnogi pozivaju njegove fanove na molitvu za poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja.

Mark Coleman legendarni je američki hrvač i MMA borac

59-godišnji Mark Coleman pionir je MMA-a i jedna istinska legenda tog sporta. Svoju sportsku karijeru započeo je kroz hrvanje slobodnim stilom, a 1991. godine osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Varni (Bugarska). Coleman je dugi niz godina bio ponajbolji američki hrvač, a 1992. godine osvojio je sedmo mjesto na Olimpijskim igrama u Barceloni.

U MMA se zaljubio 1993. godine. Coleman je prebacujući kanale na TV-u naišao na kultni UFC 1 event i s velikim zanimanjem popratio je priredbu. Bila je to ljubav na prvi pogled, a Coleman je svoj MMA debi odradio na UFC 10 turniru koji se održao 1996. godine. Mark je osvojio taj turnir upisavši tri pobjede u jednoj večeri, a tri mjeseca kasnije osvojio je i UFC 11 turnir.

U drugom mjesecu 1997. godine, Mark Coleman je porazio Dana Severna u meču za inauguralnog prvaka UFC-ove teške kategorije. Vječno će Coleman ostati upisan kao prvi osvajač UFC-ovog pojasa u teškoj kategoriji.

Nakon osvajanja titule prvaka, Coleman je upisao tri uzastopna poraza u UFC-u i zaputio se put Japana, u legendarni PRIDE. 12 puta je Coleman nastupio u PRIDE-ovom ringu i borio se s gotovo svim legendama te ere. Jedan od njegovih protivnika bio je i Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović. Mirko je Colemana porazio nokautom u prvoj rundi borbe.

Mark Coleman pod okriljem PRIDE-a porazio je legende poput Igora Vovchanchyna, Mauricija ‘‘Shoguna‘‘ Rue, Kazuyukija Fujite, Dona Fryeja itd. Ring je također dijelio s Fedorom Emelianenkom (dvaput), Antonijom Rodrigom Nogueirom i Nobuhikom Takadom.

Nakon 12 nastupa u PRIDE-u, Coleman se vratio u UFC, odradio je tri nastupa (1-2), a karijeru je okončao 2010. godine nakon poraza od Randyja Couturea.

Nakon odlaska u mirovinu, Coleman se godinama mučio s ovisnosti o alkoholu, a na nagovor Wesa Simsa, bivšeg MMA borca, Coleman je 2021. godine započeo odvikavanje od alkohola. Mark je iste godine u intervjuu s Arielom Helwanijem otkrio kako je prošao kroz seriju osobnih i obiteljskih problema zbog problema s alkoholom, ali gotovo tri godine je trijezan i uspješno se riješio ovisnosti. Coleman se čak vratio i redovnim treninzima, a na svom Instagram korisničkom računu redovno dijeli trenutke iz svog svakodnevnog života.

Heroju Marku Colemanu želimo brz i uspješan oporavak te se pridružujemo molitvama za njegov oporavak!

Linker
10. travanj 2024 08:41