Ostalo

Michael 'Venom' Page već idućeg mjeseca predvodi Bellator u Londonu

MVP vs. Anderson.
 Bellator
Bellator je najavio kako će se Michael Page vrlo brzo vratiti u njihov kavez. Niti manje od dva mjeseca nakon dublinske pobjede protiv Richarda Kielyja, 'Venom' će predvoditi priredbu u Londonu borbom protiv Dereka Andersona.

Michael Page uspješno se vratio pobjedama nakon teškog nokaut poraza koji je u svibnju doživio od Douglasa Lime. Posljednjeg vikenda rujna savladao je Richarda Kielyja, no činjenica je kako je protiv sebe imao puno neiskusnijeg, ali i lošijeg protivnika. Dugo vremena zapravo je Bellatorova praksa bila građenje ovog vrlo atraktivnog borca preko slabijih protivnika. Tako je on i došao do ukupno 15 pobjeda, od čega je čak 11 ostvario u kavezu druge najveće svjetske MMA promocije. Bellator je uspio, od Britanca su stvorili jednu od svojih najvećih zvijezda.

Njegova iduća borba održat će se 23. studenog na priredbi u Londonu, gdje će mu protivnik biti Derek Anderson. Na papiru je to vrlo zanimljivo ime jer se radi o pravom Bellatorovom veteranu, koji je savladao mnoga imena itekako poznata i dokazana u promociji. Ovaj 29-godišnjak do sada je upisao 16 profesionalnih pobjeda i samo tri poraza. Najveće pobjede svakako su mu nad Patrickyjem Freireom, kojeg se savladao dva pute te nad Brendanom Girtzom i Saadom Awadom. Sva trojica prave su ikone promocije u kojoj je Anderson trenutno na omjeru 7-3.

Po svemu tome ovo je ozbiljan protivnik za Pagea, no i ovdje postoji jedna matchmaking "kvaka". Naime, Anderson je postao borac velter kategorije tek za prošlu borbu, dok je godinama prije tog nastupao u lakoj kategoriji. Visok je 183 cm, što je osam manje od Pagea, a doseg mu je 188 cm. To je bilo izrazito puno za laku kategoriju i upravo time je stvarao najviše problema svojim protivnicima, no u velteru protiv Pagea će mu to biti glavni hendikep. Naime, Venom ima doseg od čak 201 centimetar.

Bellator je tako još jedno pažljivo odradio matchmaking za svog "mezimca" i imat će čime kontrirati svim onim fanovima koji prigovaraju kako se Page bori većinom protiv nepoznatih i nedokazanih boraca. Anderson svakako nije bez šanse, puno je iskustva u tom borcu, no činjenica je kako u startu ima spomenuti hendikep.

Ovu borbu sigurno neće suditi poznati sudac Dan Miragliotta, koji je nakon dublinske borba upao u žestoku raspravu s Pageom, budući da mu se nije svidjelo njegovo ponašanje tijekom i nakon borbe.

Linker
23. travanj 2024 15:02