Ostalo

Mladi boksač preminuo na humanitarnoj priredbi

Death in ring

 Screenshot(youtube)
Ovo nije prvi put da se ovako nešto desilo u sklopu UWCB organizacije

Sve se dogodilo u sklopu humanitarne priredbe koja se održala s ciljem da se prikupi novac za udrugu Cancer Research UK koja se bavi istraživanjem tumora. Organizatori Ultra White Collar Boxing shrvani su nemilim događajem te su odmah izrazili žaljenje.

Boksač koji je preminuo bio je u dvadesetim godinama života, no još se ne zna o kome se točno radilo. Nakon što je zadobio ozbiljne povrede glave odveden je u bolnicu gdje ga nažalost nisu mogli spasiti. Organizatori su poslali poruku podrške obitelji.

"Izražavamo duboku sućut obitelji čovjeka koji je tragično preminuo u bolnici nakon što je kao dio Ultra White Collar Boxing priredbe pokušao prikupiti novac za udrugu Cancer Research UK."

"Naše misli su trenutno s njegovim najmilijima."

Iako detalji ove priredbe nisu poznati, kao niti činjenice jesu li boksači biti profesionalci ili tek obični netrenirani ljudi. Često se dogodi da se na ovakvim manjim priredbama iz neznanja upare boksači koji si međusobno ne mogu parirati u kvaliteti pa to nerijetko završi tragedijom.

Slična nesreća dogodila se na istoj Ultra White Collar Boxing priredbi 2018. godine kada je netrenirani mladi inženjer ušao u meč s ciljem prikupljanja sredstava za borbu protiv tumora te zadobio teške ozljede koje su ga skoro koštale života. Da stvar bude još tragičnija, njegova obitelj je bila ta koja ga je poslala u bolnicu nakon priredbe i kažu da bi mladić vjerojatno podlegao ozljedama da se to nije dogodilo. Nakon proživljene drame tražili su da se ta organizacija ukine kako ne bi još netko nastradao.

Linker
24. travanj 2024 22:50