Ostalo

(VIDEO) Izazivao protivnika spuštenim rukama pa završio nokautiran

Snimka nokauta

 Screenshot (facebook, Mma Daily)
Društvenim mrežama kruži snimka teškog nokauta sa sparinga

Nedavno smo mogli vidjeti kako društvenim mrežama kruži snimka sparinga u kojem jedan od sudionika završi brutalno nokautiran. Ne zna se tko su akteri ovog videa, niti jesu li profesionalci, amateri ili pak samo ulični borci, ali jedno je sigurno: sparing je bio pravi.

Sve počinje tako da nakon izmjene udaraca tamnoputi borac bez kacige spušta ruke i bahato se unosi u lice protivnika, nakon čega ga ovaj pogađa prvo jednom, a zatim serijom od 3 krošea šalje svog sparing partnera u svijet snova.

Lekcija koju svaki trener uči svog boksača je da se uvijek mora braniti, bez obzira na to kakva situacija bila. Akter ovog videa na takve stvari očito nije obraćao pozornost, već je bahatošću tražio da bude udaren. Je li ovaj pretjerano reagirao nokautiravši svog sparing partnera teško je za prosuditi. Možda ga je ipak trebao samo odgurnuti ili prekinuti sparing, ali odlučio se ipak na nasilnu varijantu.

Ovakvih snimaka se već moglo vidjeti po internetu gdje borac bahato spusti ruke pa završi nokautiran. Znalo se ovo događati i u profesionalnim borbama, a nerijetko je završavalo na isti način. Takvom ponašanju nema mjesta u ringu, a nadamo se da je svoju lekciju naučio i akter ovoga videa.

Jedan od najpoznatijih ovakvih trenutaka u boksu dogodio se na čuvenoj borbi između Felixa Trinidada i Ricarda Mayorge kada je Mayorga u prvoj rundi spustio ruke te izazivao svog protivnika da ga udari. Felix je to i napravio, no dva jaka krošea ipak nisu uzdrmala čvrstog Mayorgu. Trinidad je tada borbu priveo kraju nokautom u 8. rundi.

Linker
02. svibanj 2024 23:09