Ostalo

Moldavsky i Vassell uspješno odradili vaganje, Thiago Santos pojavio se s kilažom pravog teškaša

Valentin Moldavsky (lijevo) i Linton Vassell (desno)

 Pfl
Sve je spremno za sutrašnji PFL 4 event koji će se održati u Uncasvilleu

Naviknuti smo da velike borilačke evente pratimo tijekom vikenda, ali isto tako smo navikli da PFL organizacija ponekad organizira svoje priredbe nešto ranije, točnije, u noći s četvrtka na petak.

Jedan takav event održat će i ovaj tjedan, točnije sutra navečer. Slijedi nam nastavak ovosezonskog turnira, a drugo kolo otvorit će borci teške kategorije, ali i borkinje muha kategorije.

U glavnoj borbi večeri čeka nas jako zanimljiv okršaj. Valentin Moldavsky i Linton Vassell po treći puta odmjerit će snage. Dvojica odličnih teškaša dvaput su se borili pod okriljem Bellatora, a svaki je upisao po jednu pobjedu. Moldavsky je 2019. godine porazio Vassella jednoglasnom odlukom sudaca, ali Vassell se osvetio na puno brutalniji način.

Revanš smo gledali u trećem mjesecu prošle godine, a borba je potrajala tri minute i tri sekunde. Brutalno je Vassell nokautirao Moldavskog u revanšu i ruski borac sigurno ulazi s određenom psihičkom barijerom u treći međusobni okršaj.

Dobra stvar za Moldavskog svakako je situacija na rang ljestvici. Fedorov pulen porazio je Antu Deliju u prvom kolu, a do pobjede je došao tehničkim nokautom u prvoj rundi. Moldavsky je tako osvojio maksimalnih šest bodova i teško će ispustiti plasman u polufinale. Trenutno je prvi u poretku teškaša i gotovo je nemoguće da izgubi poziciju unutar top 4.

Linton Vassell s druge strane poražen je u prvom kolu. Iskusnog Engleza porazio je Denis Goltsov tehničkim nokautom u trećoj rundi i ostavio ga je na nula bodova nakon prvog kola. Vassellu je pobjeda imperativ ako želi zadržati šanse za playoff, a što ranija pobjeda bila bi poželjna za njegove ambicije.

Vrlo zanimljiv bit će i okršaj između spomenutog Denisa Goltsova te Thiaga Santosa. Brazilac nije nastupio u prvom kolu teškaškog turnira, ali sada uskače kao zamjena za Sergeija Bilostenyija. UFC-ov veteran nije upisao pobjedu od desetog mjeseca 2021. godine, a pobjeda nad Goltsovim bila bi veliko iznenađenje. Može li Santos oživjeti svoju karijeru? Saznat ćemo uskoro.

Ukupno 11 mečeva upotpunjuje ‘‘fight card‘‘ PFL-ovog četvrtog ovosezonskog eventa, a borci su danas odradili službeno vaganje uoči sutrašnjih nastupa. Gotovo svi sudionici priredbe uspješno su odradili vagu, izuzev Daviona Franklina.

Američki teškaš na vagu je stao teživši čak 3,5 ‘‘pounda‘‘ (1,5 kg) iznad gornje granice teške kategorije. Franklin je 10,5 kilograma teži od svog protivnika Olega Popova, a pad na vagi koštat će ga 20 posto honorara. Taj dio njegovog honorara pripast će Popovu, a Franklinu će biti oduzet jedan bod u ukupnom poretku. Uzmemo li u obzir da je propustio prvo kolo, jako teško će izboriti plasman među četiri najbolja. Oleg Popov trenutno je drugi u poretku s ukupno 5 bodova.

Valentin Moldavsky i Linton Vasell uspješno su odradili vaganje. Moldavsky je inače jedan od lakših teškaša i vaga mu je pokazala 231 ‘‘pound‘‘ (104,78 kg), dok je Vassell na vagu kročio sa 243 ‘‘pounda‘‘ tjelesne težine (110,22 kg).

Zanimljivo je istaknuti kako je Thiago Santos težio 241 ‘‘pound‘‘ (109,31 kg) na službenom vaganju. Radi se o borcu koji je nekoć nastupao u srednjoj kategoriji, a proteklih godina borio se među poluteškašima. Primjera radi, Santos je znatno teži od Valentina Moldavskog, a samo dva ‘‘pounda‘‘ (0,9 kg) lakši je od svog protivnika Denisa Goltsova.

PFL-ov event započinje u četvrtak s početkom u 23:30h, a kompletne rezultate vaganja pročitajte u nastavku ovog članka.

PFL 4 - rezultati vaganja (u lb):

Glavni dio priredbe:

Heavyweight: Valentin Moldavsky (231.5lbs) vs. Linton Vassell (243lbs)

Women‘s Flyweight: Dakota Ditcheva (125.5lbs) vs. Chelsea Hackett (125.75lbs)

Heavyweight: Denis Goltsov (243lbs) vs. Thiago Santos (241lbs)

Women‘s Flyweight: Liz Carmouche (126lbs) vs. Kana Watanabe (125.75lbs)

Preliminarni dio priredbe:

Women‘s Flyweight: Taila Santos (125.75lbs) vs. Jena Bishop (125.5lbs)

Heavyweight: Marcelo Golm (266lbs) vs. Tyrell Fortune (253lbs)

Heavyweight: Oleg Popov (245lbs) vs. Davion Franklin (268.5lbs)

Women‘s Flyweight: Ilara Joanne (125.5lbs) vs. Shanna Young (126lbs)

Heavyweight: Danilo Marques (248.25lbs) vs. Tim Johnson (266lbs)

Women‘s Flyweight: Juliana Velasquez (125lbs) vs. Lisa Mauldin (125.5lbs)

Women‘s Flyweight: Sumiko Inaba (125lbs) vs. Saray Orozco (125.5lbs)

Linker
13. srpanj 2024 22:38