Ostalo

Mousasi nakon Lime namjerava pobijediti i Badera

Gegard Mousasi
 Instagram
Gegarda Mousasija uskoro čekaju pripreme za borbu koju će u svibnju odraditi protiv Douglasa Lime, kojom će pokušati u svoje vlasništvo vratiti pojas prvaka srednje kategorije. Ako u tome uspije, odmah idući meč želi napasti i pojas poluteške kategorije.

Iako je nakon prošlogodišnjeg poraza od Rafaela Lovata Jr. čak spominjao mogućnost umirovljenja, Gegard Mousasi je priznao kako je to sve bilo posljedica vruće glave nakon neočekivanog poraza. To je sada i potvrdio, nakon što je ugovorio sjajnu borbu protiv prvaka velter kategorije, Douglasa Lime.

"Nema nikakvog umirovljenja. Potpisao sam novi ugovor i borit ću se za titulu srednje kategorije, a onda možda i protiv Ryana Badera. Prvo moram pobijediti Douglasa Limu, a prije umirovljenja imam još nekih postignuća za doći do njih. Možda titula poluteške, a možda ću se boriti u Rizinu. Ne znam, ali svakako želim ispisati još malo povijesti", rekao je Mousasi u razgovoru za Sirius XM.

Razloge za prelazak, odnosno povratak u polutešku kategoriju nalazi u činjenici da se mora potvrditi nakon posljednjih pobjeda. Naime, svoju prethodnu pobjedu ostvario je protiv Roryja MacDonalda.

"Mislim kako se moram dokazati. Sad ću se drugi put za redom boriti protiv velteraša i ljudi će govoriti kako pobjeđujem velteraše. Treba mi veliko ime nakon toga. No, prvo moram pobijediti Limu, a onda ćemo vidjeti dalje. Bader je svakako najveće ime u promociji i bilo bi veliko postignuće ako ga savladam i uzmem mu pojas", objasnio je.

Bader i Mousasi svoje će iduće borbe odraditi na istoj priredbi. Riječ je o Bellatoru 243 koji se održava 9. svibnja. Osim već spomenute Mousasijeve borbe protiv Lime, Bader će tamo braniti titulu poluteške kategorije protiv Vadima Nemkova.

Linker
15. travanj 2024 17:35