Ostalo

Mousasi smatra da je nemoguće počistiti kategoriju: ‘Uvijek dolaze neka nova imena‘

Gegard Mousasi

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Prvak Bellatorove srednje kategorije u noći s petka na subotu branit će svoju titulu prvaka

Osim zanimljivih PFL i UFC evenata koji nas čekaju ovaj vikend, Bellator će također imati nešto za ponuditi. Ponajbolja svjetska MMA promocija u noći s petka na subotu održat će Bellator 282 event, a predvodit će ga borba za titulu prvaka u srednjoj kategoriji.

Gegard Mousasi (49-7-0) tražit će treću uzastopnu obranu titule i drugu u ovoj kalendarskoj godini. Protivnik sjajnom Mousasiju bit će Johnny Eblen (11-0-0) koji u taj meč ulazi kao osjetni autsajder.

Pobijedi li Mousasi i Eblena, imat će pobjede nad trojicom najbolje rangiranih izazivača u srednjoj kategoriji. Johna Saltera pobijedio je u osmom mjesecu protekle godine, a Austina Vanderforda lakoćom je završio krajem drugog mjeseca ove godine. Pobjedom protiv Eblena, Mousasi bi na neki način počistio svoju kategoriju, ali Gegard nije pobornik pojma ''čišćenja kategorije''.

''Uvijek postoji neki drugi tip. Fabian Edwards je tu, Anatoly Tokov također, a i Yoel Romero je sada ovdje. Nikada ne možete počistiti cijelu kategoriju. Uvijek će doći netko drugi. Vidjet ćemo što je sljedeće za mene.'', rekao je Mousasi.

36-godišnji Gegard u slučaju pobjede nad Eblenom upisat će 50. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Iako je iza Gegarda nevjerojatno impresivna karijera, nije tajna kako Gegard Mousasi nije naročiti fan MMA-a i borbi. Ponekad je čak i u svojim nastupima znao djelovati letargično i nezainteresirano, unatoč svemu, njegov rezime jedan je od najimpresivnijih u ovom sportu. Mousasi ne pokazuje previše interesa za ostale borbe i izuzev onih visokorangiranih izazivača, ostali su mu totalna nepoznanica.

''Jedini koji se ističu trenutno su Tokov i Edwards. Uvijek postoje neki nadolazeći borci, ali ja ih nisam gledao niti sam ih popratio.'', objasnio je Gegard na konferenciji za medije uoči Bellator 282 priredbe.

Ranije ove godine Mousasi je pokazao interes za odrađivanjem boksačkog meča, a kao idealnog protivnika vidi Andersona Silvu. Druga imena ga ne interesiraju, kao niti meč u boksu bez rukavica ('bare knuckle').

''Jako sam zainteresiran za meč protiv Silve, ali čini se kako to trenutno nije izgledno. Andersonu Silvi dobro ide i pobjeđuje. Izuzev njega, ne znam s kime bih boksao. Ne vidim nikog interesantnnog. On mi je jedina opcija, da budemo iskreno. Što se tiče 'bare knucklea', ne, neću to odraditi. Znam kako im lica izgledao poslije tih mečeva. Ruke me bole od same pomisli. Imam problem s karpalnim tunelima. Od toga obolijevaju trudnice. Ne, ne, ne.'', rekao je Mousasi i time je odmah ubio svaku šansu da odradi boksački meč bez rukavica.

Prije svih potencijalnih mečeva, čeka ga Johnny Eblen, a nikog se ne smije podcijeniti. Naročito ne borce poput Eblena koji su neporaženi u dosadašnjoj karijeri.

Linker
26. travanj 2024 04:23