Ostalo

Muhammad Mokaev bi ipak mogao završiti u PFL-u: ‘Nitko ga nije pobijedio u 36 borbi, impresivan je‘

Muhammad Mokaev

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Stvari su se preokrenule, bar kad govorimo o potencijalno angažmanu Muhammada Mokaeva

PFL izgleda mijenja svoje mišljenje o potpisivanju bivše UFC-ove zvijezde u muha kategoriji Muhammada Mokaeva. U posljednjih nekoliko tjedana, Mokaev je bio prisiljen na ozbiljno samopromišljanje. Unatoč pobjedi nad Manelom Kapeom na UFC-u 304, UFC je raskinuo njegov ugovor. Kada su PFL-ovog Raya Sefa pitali o mogućnosti potpisivanja Mokaeva, brzo je odbio tu ideju. Međutim, nitko ne može zanijekati da je neporaženi borac muha kategorije izuzetan talent. Jedina zabrinutost je hoće li mu njegov navodno loš stav i dalje ometati uspjeh u borbama.

Ipak, PFL-ov izvršni direktor Peter Murray je, raspravljajući o Mokaevu, dao do znanja da bi bio sretan da potpiše zvijezdu s adresom u engleskom Wiganu. "Mislim da ćemo se u budućnosti sigurno upustiti u muha kategoriju. Znam da naši momci razmatraju tu mogućnost" rekao je Murray. "Kada pogledate borce poput Muhammada Mokaeva, on je borac muha kategorije s omjerom 13-0 iz Dagestana. Ovaj dečko ima drugu najdužu pobjedničku seriju u povijesti UFC-a u muha kategoriji. Bio je 23-0 kao amater. Kada pogledam takvog borca, vidim priliku."

"Bilo da Muhammad uđe u PFL-ov sustav kroz jednu od naših franšiza, bilo da je to globalna sezona ili Bellator, i drugi poput njega, mislim da je to prava prilika – posebno s međunarodnim talentima u muha kategoriji. Muhammad je pravo otkriće, i imamo puno poštovanja prema njemu."

"Mohammad Mokaev bi apsolutno mogao postati buduće lice muha kategorije unutar PFL-a, ukoliko otvorimo tu težinsku kategoriju u globalnoj sezoni ili unutar naše Bellator platforme" dodao je Murray. "To je apsolutno nešto na što ciljam i ovaj dečko Mokaev je impresivan."

Linker
14. rujan 2024 22:32