Ostalo

Murad Ramazanov o razlozima napuštanja ONE Championship organizacije: ‘Nisam bio siguran idemo li u pravom smjeru‘

Murad Ramazanov

 Instagram (murad Ramazanov)
Neporaženi Dagestanac napustio je ONE i prešao je u PFL organizaciju

Velik gubitak pretrpila je ONE Championship organizacija krajem prošle godine. Murad Ramazanov (11-0), njihov ponajbolji MMA borac, napustio je organizaciju te se otisnuo u PFL. Neporaženog Dagestanca dobro pamtimo po meču protiv hrvatskog borca Roberta Soldića, ali taj meč nažalost je okončan ‘‘no contestom‘‘ već nakon tri minute.

Bio je to ujedno i posljednji Muradov meč pod okriljem ONE-a. Dakle, Ramazanov cijeli 2023. godinu nije dobio priliku nastupiti, iako je meč protiv Soldića trajao samo tri minute i Ramazanov je kavez napustio neozlijeđen. Dalo bi se naslutiti zašto je Ramazanov napustio ONE, ali u razgovoru za MMA Junkie, on osobno potvrdio je razloge odlaska iz azijske organizacije.

‘‘Kad god predstavljam neku organizaciju, želim biti aktiivan i želim biti najbolji. Ja sam se u ONE-u borio sa svima, protiv svih dobrih protivnika. Unatoč tome, oni mi nisu dali napad na titulu i priliku da osvojim pojas. Nisam bio siguran idemo li u pravom smjeru.

U PFL-u vidim bolje prilike za sebe. Osjećam da mogu rasti ovdje i boriti se protiv kvalitetnijih protivnika. Sada ću uložiti sve svoje napore u trening i dokazat ću da sam najbolji u PFL-u.‘‘, rekao je Ramazanov.

Dakle, manjak aktivnosti i činjenica da mu ONE nije pružio napad na titulu, glavni su razlog njegovog napuštanja velike azijske borilačke organizacije. Ramazanov je u intervjuu za MMA Junkie otkrio kako će vjerojatno biti dio PFL-ovog turnira u velter kategoriji, što bi mu trebalo otvoriti priliku za višestruke nastupe u ovoj kalendarskoj godini. Kad je u pitanju stil borbe koji će pružati, Ramazanov ne skriva da ćemo gledati puno hrvanja.

‘‘Nemam što tajiti, hrvanje je moja najjača strana. Osjećam se najugodnije hrvajući, a u svojim borbama često vršim puno pritiska i kontrole. Puno mojih protivnika mučilo se s tim, a ja sam kondicijski jako dobro pripremljen i uvijek se krećem prema naprijed, vršim pritisak. Naravno, ja nastavljam raditi i na svojim udaračkim vještinama, a spremam nekoliko iznenađenja u tom segmentu. Protivnici će morati obratiti pažnju i u stojci, a ja ću se pobrinuti da vršim pritisak sve do točke kada se više ne budu mogli opirati. To je manje-više moja strategija.‘‘, objasnio je Ramazanov.

Svima je otprije poznata njegova strategija i tu uistinu nema tajni. Posve druga priča je zaustaviti takvog borca, ali PFL u suradnji s Bellatorom sigurno može ponuditi nekoliko kvalitetnih boraca koji mogu parirati Ramazanovu.

Nekad u budućnosti možda ćemo gledati i ‘‘superfight‘‘ u srednjoj kategoriji. Bude li Ramazanov dominantan u PFL-ovoj velter kategoriji, sljedeći korak mogao bi biti prelazak u srednju kategoriju i meč s neporaženim Johnnyjem Eblenom. Obojica bi na taj način dobili pravi test kakav priželjkuju, a netko bi ostao bez nule u rubrici poraza.

28-godišnjem Muradu slijedi puno zanimljiviji dio karijere, a jedva čekamo vidjeti što može ponuditi u PFL-ovom turnirskom formatu.

Linker
26. travanj 2024 01:33