Ostalo

Tko će naslijediti Vadima Nemkova? Bellator je ugovorio meč za pojas u poluteškoj kategoriji

Corey Anderson (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 Instagram (corey Anderson)
Iskusni veteran Corey Anderson dobiva možda i posljednju priliku za osvojiti pojas u velikoj MMA organizaciji

Nakon spajanja PFL-a i Bellatora, vrijeme je da obje organizacije krenu dalje. Kao što je od ranije poznato, Bellator zasad neće biti ukinut i nastavit će organizirati evente pod svojim imenom. PFL ima pravo koristiti njihove borce, ali Bellator zasad opstaje kao organizacije i zaseban ‘‘brand‘‘.

Stoga je vrijeme da Bellator krene dalje, a između ostalog, trebat će im novi prvak poluteške kategorije. Vadim Nemkov napustio je tron poluteške kategorije i karijeru nastavlja kao teškaš. Krajem drugog mjeseca gledat ćemo ga na PFL vs. Bellator eventu gdje će se boriti protiv Brune Cappelozze, a Bellator će morati u potragu za novim prvakom.

Poznato je koja dvojica boraca će se boriti za preuzimanje trona u kategoriji do 93 kilograma. Jedan od njih očekivano je Corey Anderson, ponajbolji Bellatorov poluteškaš. Anderson se 2022. godine borio u finalu Bellatorovog Grand Prixa i imao je priliku postati prvakom poluteške kategorije. Meč protiv Vadima Nemkova završio je ‘‘no contestom‘‘ nakon sudara glavama, a kasnije te godine Nemkov je porazio Andersona.

Anderson se pobjedama vratio sredinom prošle godine, porazivši Phila Davisa podijeljenom sudačkom odlukom. Corey je nekoć u UFC-u godinama kotirao pri vrhu poluteške kategorije, ali nikada nije izborio napad na titulu, a nastavno na to, nije niti postao prvakom.

U Bellatoru mu se događa slična stvar. Anderson je na glasu kao ponajbolji Bellatorov poluteškaš, ali pojas i dalje nije stavio oko svog struka. Jaku dobru priliku imat će 22. ožujka (treći mjesec). Irac Karl Moore (12-2-0) bit će njegov protivnik. Radi se o borcu koji trenira u SBG Gymu, dvorani poznatoj po Conoru McGregoru i treneru Johnu Kavanaghu.

Moore je pod okriljem Bellatora upisao četiri pobjede u jednako toliko nastupa, a nekoć je bio prvak poluteške kategorije u Cage Warriors organizaciji. Borio se Moore i za pojas u teškoj kategoriji unutar CW-a, ali poražen je nokautom nakon samo 15 sekundi borbe.

Unutar Bellatora upisao je četiri dobre pobjede, ali Corey Anderson bit će jedan od najtežih ispita u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Američki borac sigurno će ući u meč kao favorit, ali tko zna? Moore će uživati veliku podršku publike na Bellator 302 eventu u Belfastu, a Corey Anderson nebrojeno puta zabrljao je u ključnim trenucima. Ovo mu je možda i posljednja prilika za postati prvakom u velikoj organizaciji, a takve situacije vuku velik teret i pritisak.

Neće biti lako niti jednom od njih, ali netko mora naslijediti Nemkova.

Linker
27. travanj 2024 05:51