Ostalo

Nadolazećeg vikenda čeka nas fantastični Bellator 222 iz Madison Square Gardena

Bellator 222
Ispred nas je vikend tijekom kojeg neće biti UFC priredbe, no čeka nas prava poslastica iz Bellatora. Bellator 222 održava se u Madison Square Gardenu i donosi preostalo polufinale velter turnira, borbu dvije ikone, kao i revanš Bellatorovih i Rizinovih prvaka. No, to nije sve, Bellator još nikad na svoj program nije stavio toliko borbi koje svakako vrijedi pogledati.

Douglas Lima je pobjedom nad Michaelom Pageom osigurao svoje mjestu u finalu turnira velter kategorije i sad čeka svog protivnika. To će biti pobjednik borbe Rorya MacDonalda i Neimana Graciea, koja predvodi Bellator 222 priredbu. Ona se održava u ovaj petak, 14. lipnja, a na čelu je uistinu sjajnog programa.

MacDonald će u ovoj borbi morati odraditi bolji nastup nego u prvom krugu. Protiv Jona Fitcha presuđeno je neodlučeno, no mnogi su smatrali kako je to bila navučena odluka i da Rory nije zaslužio prolaz. A zaslužio ga je na račun toga što je prvak i neodlučenim ishodom pojas ostaje njegov. Protiv sebe će imati Neimana Graciea, neporaženog člana najpoznatije borilačke obitelji, koji je u prvom krugu savladao jednog od najtrofejnijih NCAA hrvača, Eda Rutha.

Sunaslovna borba pravi je sudar MMA ikona, budući da će se u poluteškoj kategoriji boriti Chael Sonnen i Lyoto Machida, a prije njih ćemo gledati Bellatorovog i Rizinovog prvaka bantam kategorije. Darion Caldwell i Kyoji Horiguchi već su se borili posljednjeg dana prošle godine na Rizinu. Caldwell je prve dvije runde bio bolji, no pogriješio je početkom treće i završio u giljotini japanskog borca. Sad će mu se pokušati osvetiti na svom domaćem terenu.

Glavni program još zatvara duel bivšeg prvaka bantam kategorije, Eduarda Dantasa, i Juana Archulete te druga MMA borba Dillona Danisa. Njegov protivnik je još jedan anonimac upitne kvalitete, Max Humphrey. Ono što je posebno zanimljivo je uvodni program, koji nikad u povijesti Bellatora nije bio ovako nakrcan kvalitetom i poznatim imenima. Najzanimljiva je svakako borba Aarona Pica i neporaženog Adama Boricsa, no tu su još imena poput Heather Hardy, Phila Hawesa, Rene Kubote, Valerie Lourede i Robsona Gracie. Kad pogledamo ovaj popis, mislimo kako nam nadolazećeg vikenda UFC neće nedostajati.

Bellator 222 - Glavni program

Rory MacDonald (c) vs. Neiman Gracie
Lyoto Machida vs. Chael Sonnen
Darrion Caldwell (c) vs. Kyoji Horiguchi
Eduardo Dantas vs. Juan Archuleta
Dillon Danis vs. Max Humphrey

Bellator 222 - Najzanimljivije uvodne borbe

Aaron Pico vs. Adam Borics
Valerie Loureda vs. Larkyn Dasch
Rena Kubota vs. Lindsey VanZandt
Phil Hawes vs. Michael Wilcox
Robson Gracie vs. Oscar Vera
Ricky Bandejas vs. Patrick Mix
Heather Hardy vs. Taylor Turner

Linker
04. prosinac 2021 21:38