Ostalo

Nakon otkaza iz UFC-a, Ivan Shtyrkov potpisao za Rizin

Ivan Shtyrkov
Ruski borac poluteške kategorije, Ivan Shtyrkov, nedavno je dobio otkaz iz UFC-a bez da je stigao i debitirati. Razlog tome je pad na doping testu. No, to nije smetalo japanskom Rizinu, koji je s ovim borcem potpisao ugovor i doveo ga u svoje redove.

30-godišnji Shtyrkov (15-0-1) poznat i po nadimku "Hulk s Urala", trebao je debitirati u UFC-u nastupom na Fight Nightu u St. Petersburgu koji se održao u travnju. Ipak, iz borbe protiv Devina Clarka uklonjen je samo dan prije održavanja. Očekivalo se da se radi o problemima sa skidanjem kilograma, no zapravo je bila riječ o doping padu. I to padu uz takve parametre kakve su u UFC-u nazvali abnormalnima. Nije im bilo druge nego ovom borcu istog trenutka dati otkaz.

Mnogi su se već ranije šalili na račun UFC-a, budući da je izgled ovog borca takav da su se pitali kako su ga uopće mogli potpisati. Na kraju se pokazalo kako su isti bili u pravu, no to ne smeta japanskom Rizinu. Oni su ovog neporaženog borca potpisali i odmah mu ugovorili borbu.

Shtyrkov će nastupiti na njihovom eventu 28. lipnja, gdje ga čeka borba protiv Hoona Kima. U pitanju je borac upitne kvalitete, čemu najbolje svjedoči njegov omjer 10-12-2. Ruski borac se inače do sada proslavio nastupima u ruskim promocijama, gdje ima pobjede nad nekim poznatim imenima, poput Thiaga Silve, Fabia Maldonada, Satoshija Ishiija, Phila De Friesa, Ricca Rodrigueza i Bigfoota Silve.

Linker
25. travanj 2024 06:34