Ostalo

Nakon što je raskrstio s UFC-om prije nego je debitirao, Aliakbari potpisao ugovor s ONE-om

Amir Aliakbari
 Instagram
Iako je njegov dolazak najavljen kao prava bomba, Amir Aliakbari neće se boriti u UFC-u nego u ONE-u

Dolazak bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka u hrvanju, Amira Aliakbarija, u UFC, bio je prošle godine velika vijest. On je u svibnju predstavljen kao veliko pojačanje, no brzo su se pojavili prvi problemi. ACA promocija tvrdila je kako on ima važeći ugovor s njima i da nije imao pravo stavljati svoj potpis na ugovor s drugom promocijom. Taj je problem čak s vremenom riješen, no onda se pojavio novi.

U studenom je UFC-ov Jeff Novitzky objavio kako UFC ipak neće angažirati Aliakbarija zbog doživotne suspenzije natjecanja u hrvanju, koju mu je nakon drugog doping pada odredila svjetska hrvačka organizacija (FILA). Tu istu suspenziju odlučila je prihvatiti USADA. Zanimljivo, oni su Aliakbarija testirali i bio je negativan, no na kraju je antidopinška organizacija ipak donijela spomenutu odluku.

Aliakbari je od tada bio bez borbe i bez promocije, sve dok ovih dana nije postao članom ONE Championshipa, zajedno s još nekoliko boraca. Potpisom ugovora pohvalio se na Instagramu te bi trebao pojačati njihov roster teške kategorije.

32-godišnji Aliakbari do sada je u MMA borilištu upisao deset pobjeda i samo jedan poraz, koji mu je krajem 2016. nanio Mirko Filipović. Bilo je to u finalu Rizinovog Grand Prixa.

Linker
19. travanj 2024 13:21