Ostalo

‘Ne želim se boriti, ali učinit ću to zbog svog sina. On je moja vječna motivacija, vjerujem u Boga‘

Francis Ngannou

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Ngannou osim svoje impozantne fizičke snage zasigurno predstavlja osobu koja svoju snagu demonstrira i na psihičkom odnosno duhovnom aspektu

Francis Ngannou otvoreno je priznao kako se u određenim trenucima borio s neočekivanom smrću svog sina, ali je posvećen tome da iskoristi sjećanje na njega kao motivaciju za budućnost.

Sin Ngannoua, Kobe, tragično je preminuo u travnju, manje od dva mjeseca nakon njegovog boksačkog meča protiv Anthonyja Joshue. Bivši prvak UFC-a u teškoj kategoriji izjavio je kako mu se sin srušio u nekoliko navrata, ali odlasci u bolnicu nisu pružili objašnjenje. Nakon Kobeove smrti, obitelj je dobila jasniji uvid u situaciju.

"On je imao malformaciju na mozgu, što je nešto što nismo znali do tada" izjavio je Ngannou u emisiji "JRE MMA Show."

Potpuno ljudski, jedan od "najopakijih" ljudi na svijetu teško je podnio novu stvarnost. Njegov sin imao je samo 15 mjeseci, ali je već napravio ogroman utjecaj na njegov život.

"Odjednom shvatiš kako dijete koje nije bilo tu prije dvije godine postane značajan dio tvog života, ili čak cijeli tvoj život, a onda shvatiš da sve stvari o kojima si brinuo ne znače ništa" rekao je Ngannou. "Ništa nije značilo, baš ništa. To je bila jedina stvar koja je u tom trenutku zaista bila važna, ali sada to više nije tu."

Inače, Ngannou voli provoditi vrijeme sam, u svom mirnom prostoru kod kuće, sa svojim mislima. Međutim, nakon smrti njegovog sina, priznao je da je taj tihi prostor postao vrlo bučan i da je pokušavao pobjeći.

"Tako da, kada počnem osjećati nešto slično, jednostavno se prisilim, kao ‘Izađi van‘" rekao je Ngannou. "Uhvati ključeve automobila, makni se odavde. Kao da bježim od nečega. Tada, dok pronađeš ključeve automobila, obuješ cipele, uradiš ovo, tvoj um već razmišlja o nečemu drugom. Ako samo sjedneš u auto, nastaviš dalje, dalje, onda si tužan, onda se pitaš i mrziš život, sve."

Ngannou nije nastupao od poraza od Joshue, što je bio njegov drugi profesionalni boksački meč nakon odlaska iz UFC-a 2022. godine. Već je šokirao svijet prvo dogovorivši borbu s Tysonom Furyjem, a još više kada je s njim izborio podijeljenu odluku sudaca.

Međutim, obiteljska tragedija natjerala ga je da zastane i razmisli o svojoj budućnosti u borilačkim sportovima. Nakon što je uzeo vrijeme za refleksiju i iscjeljenje, čini se da je Ngannou spreman vratiti se u akciju, što očekuje da će biti povratak u MMA u listopadu. Sada će posvetiti svoj povratak borbama svom tragično preminulom sinu.

"Zato stvarno želim se vratiti i učiniti nešto" objasnio je Ngannou. "Jer zaista mislim da bih trebao, došao sam do točke da se pitam, ‘Zašto se borim?‘ Znaš, ne moram se čak ni boriti. Ne želim se boriti. Ali prijatelju, taj dječak, za samo 15 mjeseci, mislim da me nečemu naučio. ... Mislim da je to jedini način da mu posvetim nešto, da očuvam sjećanje na njega. Dati mu život. Pronaći svrhu. Učiniti ga motivacijom."

Nakon suočavanja s neočekivanom tragedijom, Ngannou kaže da je razradio svoje misli i da namjerava živjeti punim plućima, li kada dođe vrijeme da napusti ovaj svijet, vjeruje da će ga čekati vrlo iščekivan susret sa sinom.

Ngannou je kao pravi kršćanin na kraju otkrio što ga drži na životu, a sigurno će mu takav pogled na život dati snage da prebrodi obiteljsku tragediju.

"Bar kad umrem, ići ću vidjeti svog sina" rekao je Ngannou. "Vidjet ću ga. Ne bojim se toga, vjerujem u Boga. I dalje želim živjeti, ali barem, znaš, dođeš do te točke da razmišljaš tako. Dakle, na neki način, veselim se kad god se to dogodi."

Linker
07. rujan 2024 02:22