Ostalo

Neporaženi Amerikanac protiv brata bivšeg UFC-ovog prvaka: Hoće li sparing partner Seana Stricklanda opet pokazati klasu?

Eblen vs. Edwards 1

 SCREENSHOT (X, BELLATOR)
Bit će zanimljivo vidjeti hoće li američki ‘powerhouse‘ opet demonstrirati kiruršku preciznost svojih namjera

Johnny Eblen (15-0) ponovno ulazi u PFL kavez s ciljem obrane svoje neporaženosti i Bellatorove titule u srednjoj kategoriji, suočavajući se s Fabianom Edwardsom (13-3) u revanšu koji obećava nastavak njihove napete borbe iz prošlosti. Njihov prvi meč, održan u rujnu prošle godine, završio je spektakularnim nokautom, kada je Eblen pronašao savršen trenutak da završi borbu samo 21 sekundu nakon početka treće runde. Ovaj je rezultat utvrdio Eblenovu reputaciju kao borca s izvanrednim hrvanjem i preciznim udarcima, no Edwards je sada spreman za osvetu.

Nakon poraza od Eblena, Edwards se vratio pobjedničkim putem u ožujku, kada je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Aarona Jefferyja. S druge strane, Eblen je također nastavio graditi svoj impresivni rekord, iako je njegov posljednji meč protiv Impe Kasanganaya (regionalnim fanovima će "zvoniti" nedavni meč spomenutog borca protiv Jakoba Nedoha), prvaka PFL-a 2023. godine, bio znatno neizvjesniji. Eblen je tada pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, što ukazuje da se može naći u poteškoćama kada mu protivnik nametne svoj ritam.

Edwards je svakako opasan protivnik, ali Eblenov svestrani arsenal vještina daje mu prednost u ovom revanšu. Njegova sposobnost da se brzo prebacuje između borbe u stojci i hrvačkih tehnika u parteru čini ga izuzetno zahtjevnim protivnikom za Edwardsove prvenstveno stojkaške sposobnosti. U prvom meču, Eblen je vješto neutralizirao Edwardsovu igru na distanci, koristeći pritisak i precizne udarce kako bi zadržao kontrolu u borbi.

Fabian Edwards pokazuje talent, no često mu nedostaje "hitnost" u trenutcima kada se nađe s leđima uz žicu, što bi ponovno moglo biti presudno. S obzirom na Eblenovu sposobnost da kontrolira borbu u svim aspektima — "od stojke do partera" — izgledno je da će ponovno dominirati ovim susretom.

Kladioničari također jasno daju prednost aktualnom prvaku. Kvote za Eblena su postavljene na 1.21, dok je Edwards značajan autsajder s koeficijentom od 4.30, što jasno sugerira očekivanja o ishodu meča.

Eblenov stil borbe temelji se na taktičkoj fleksibilnosti i sposobnosti da iskoristi slabosti svojih protivnika, a njegova neustrašiva kombinacija hrvanja i udaračkih tehnika omogućuje mu da kontrolira tempo borbe. Iako Edwards sigurno može pružiti opasan otpor, Eblenova sposobnost da prilagodi svoj stil i zadrži pritisak na protivniku vjerojatno će ponovno odigrati ključnu ulogu.

Prognoza potpisnika ovih redova je da će Johnny Eblen, nakon neizvjesnog početka, preuzeti kontrolu i borbu završiti jednoglasnom odlukom sudaca, još jednom potvrdivši svoju dominaciju u srednjoj kategoriji.

Linker
19. listopad 2024 15:02