Ostalo

‘Ngannou će se sigurno boriti u PFL-u i na kraju dokazati da je najveći ikada u borilačkim sportovima‘

Francis Ngannou

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Donn Davis uvjeren je da će ‘Predator‘ nastupiti u oktogonu njegove organizacije - i to više puta

Iako je Francis Ngannou u potpunosti usredotočen na nastavak svoje boksačke karijere, odnosno na nadolazeći okršaj s Anthonyjem Joshuom (8. ožujka), te je trenutno miljama udaljen od sljedeće MMA borbe, čelni čovjek PFL-a, Donn Davis, uvjeren je kako će "Predatora" uskoro vidjeti u oktogonu svoje organizacije.

"100% sam uvjeren da će se Francis boriti u PFL-u, ne jednom već nekoliko puta. Uvjeren sam da će biti naš dugoročni poslovni partner i da će na kraju dokazati da je najveći ikada u borilačkim sportovima. Bo Jackson, ako hoćete, borilačkih sportova", rekao je Davis u razgovoru za The Independent pa dodao: "Mislim da su Francisovi apetiti takvi da želi postati svjetski boksački prvak i da ostati prvak u MMA-u. To je toliko odvažno da samo netko njegovog karaktera može postaviti takav cilj, a ja mislim da će nastaviti biti uspješan na oba puta".

Sljedećeg vikenda na rasporedu je priredba PFL vs. Bellator: Champs, u sklopu koje će se boriti i teškaški prvaci Renan Ferreira i Ryan Bader, a Davis smatra da bi upravo taj okršaj mogao iznjedriti sljedećeg MMA protivnika za Ngannoua.

"Vjerujem da će pobjednik tog meča zainteresirati Ngannoua. Tko god izađe kao pobjednik, dokazat će da je doista prvi izazivač u teškoj kategoriji, ne samo u našoj organizaciji. Bader pet godina vlada u Bellatoru, a Ferreira je najteži i najatletičniji protivnik na svijetu. Ne znam tko će pobijediti, ali tko god da pobijedi, može polagati pravo da izazove Francisa i zanima me hoće li on to prihvatiti", rekao je 61-godišnji Amerikanac pa dodao:

"Osim Ngannoua i Jona Jonesa, njih su dvojica najbolji teškaši na svijetu. Ljudi ne misle tako zbog samog UFC-ovog brenda, ali ostali teškaši u UFC-u nisu posebno zanimljivi. Stipe Miočić je bio, ali ima već 41 godinu, preostala mu je još jedna borba. U usponu nema nikog drugog tko je išta bolji i zanimljiviji od Ferreire i Badera".

Linker
29. travanj 2024 15:26