Ostalo

‘Ngannou nije velika zvijezda. Ne mogu otići u kafić i nekome pričati o Francisu, jer ta osoba neće znati tko je on.‘

Francis Ngannou

 JOEL SAGET/AFP/Profimedia
UFC-ov umirovljeni borac smatra kako se PFL-ovi čelnici zavaravaju ako smatraju da će Ngannou polučiti nekakve spektakularne brojke

PFL-ovi čelnici imaju ogromna očekivanja od eventa koji organiziraju u subotu navečer. Francis Ngannou i Renan Ferreira predvodit će priredbu, a pobjednik će osvojiti posebno izrađen "superfight" pojas. Osim Ngannoua i Ferreire, za pojas će se boriti Cris Cyborg i Larissa Pacheco, dok će Johnny Eblen braniti Bellatorov pojas u meču protiv Fabiana Edwardsa.

Gledat ćemo i nove nastupe A.J. McKeeja (vs. Paul Hughes) i Raufeon Stotsa (vs. Marcos Breno), a Peter Murray kao jedan od PFL-ovih čelnika navodi da će ovaj event u Rijadu biti veći od UFC 300 i UFC 306 evenata.

"Ovo je najveći event u povijesti naše kompanije i najveći MMA event u ovoj kalendarskoj godini. Kad pogledate ‘fight cardove‘ UFC 300 eventa i UFC 306 eventa u Sphereu, ovaj event je bez premca najveći u ovoj godini.", tvrdi Murray, a vjerojatno se u dubini duše ni on sam ne slaže s tom tvrdnjom, ali mora prezentirati svoj proizvod kao nešto "najbolje".

Bez Ngannoua i Ferreire, ovaj event bio bi u rangu manjih UFC-ovih priredbi, ali i ovako je daleko od spektakla kakav su priuštili UFC 300 ili UFC 306. Čelnici PFL-a uvjereni su kako će sam nastup Francisa Ngannoua privući ogromnu pažnju gledatelja, ali UFC-ov veteran Matt Brown nije naročito siguran u to.

"Ngannou nije tako velika zvijezda. Gledali smo ga kako se bori protiv Anthonyja Joshue i Tysona Furyja čisto jer se borio s takvim borcima. On nije Conor McGregor kojeg bismo gledali bez obzira na protivnika. Čak i da se Conor bori protiv nekog nižerazrednog borca, PPV brojke donekle bi opale. Francis će se boriti s ‘ligom D‘. Ovo nije ‘B‘ razina, ovo je ‘D‘ razina, a Francis nije tako veliko ime ‘A‘ razine da bi privukao interes. Ne znamo koliko će zaraditi, ali ako se radi o ciframa koje se spominju, PFL neće pokriti troškove njegovog nastupa.", započeo je Brown u "The Fighter vs. The Writer" podcastu, a zatim je još detaljnije pojasnio.

"Puno ovih promotora moraju shvatiti da smo mi duboko vezani za svijeta MMA-a i borci poput Ngannoua predstavljaju velike zvijezde za nas, jer imamo ogromno poštovanje prema onom što su napravili i što jesu. Ali ako se stavite u ulogu promotora koji želi prodavati PPV, morate napraviti korak unatrag i realno sagledati stvari. Conor je prešao granicu, on je ušao u takozvani ‘mainstream‘. To je pošlo za rukom Rondi Rousey, donekle i Randyju Coutureu i Chucku Liddellu. Volim Francisa Ngannoua, ali uz dužno poštovanje, on nije prešao tu granicu. Kad bih sada otišao u kafić, ne bih mogao nekome pričati o Francisu Ngannouu, oni ne bi znali tko je on. Gledali smo Ngannoua kako se bori protiv Furyja i Joshue, ali koliko ljudi će realno kupiti PPV da bi gledali Ngannoua kako se bori protiv Renana Ferreire?", pitanje je koje postavlja Matt Brown.

Kad Brown ovako razluči stvari, puno lakše se složiti s njim, nego s čelnikom PFL-a koji nas sve pokušava uvjeriti da je njihov event puno veći nego što zapravo jest.

Linker
17. listopad 2024 19:46