Ostalo

Ngannou o pregovorima s UFC-om: ‘Igrali su prljavo, znali su da ne mogu živjeti od nekoliko penija‘

Francis Ngannou

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
‘Predator‘ je u svom posljednjem javnom istupu otkrio nove detalje oko njegovog odnosa s najjačom svjetskom MMA promocijom

Iako je prošlo već deset dana otkad se Francis Ngannou i službeno razišao s UFC-om, te odlučio svoju karijeru nastaviti pod okriljem PFL-a, još se uvijek vuku "repovi" iz razdoblja dok je "Predator" bio dijelom najjače svjetske MMA promocije. Borilačka javnost propituje njegove odluke i motive, dijeli se u tabore "za" i "protiv" njegovih postupaka, a u posljednjem javnom istupu i sam se "Predator" osvrnuo na svoje dane u UFC-u, stavljajući, dakako, naglasak na financijski dio priče.

Kamerunski nokauter tvrdi da je zahtijevao poboljšanje uvjeta nakon borbe protiv Juniora dos Santosa, krajem lipnja 2019., koju je pobijedio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Njegova objavljena isplata u prethodnoj borbi, kada je, također u prvoj rundi, nokautirao Caina Velasqueza, bila je 110.000 dolara za nastup i isto toliko za pobjedu. Cain je, s druge strane, tada bio plaćen 450.000 dolara.

“Imao sam ugovor od osam borbi i želio sam ga ispuniti, ali nisu mi dopustili jer nisam namjeravao potpisati drugi ugovor. Znali su da sam, ako ga ispunim, slobodan. Koristili su nekakvu prljavu igru, ‘zamrznuli‘ su me, znali su koliko dobivam po borbi. Uopće nije bilo puno, nekoliko penija. Znali su da od toga ne mogu živjeti pa sam se morao vratiti i prihvatiti taj ugovor. To je bilo nakon borbe protiv Juniora dos Santosa u lipnju 2019. Jedna od stvari koja je također bila teška u vezi s tim je pritisak koji su vršili na mene. Ja sam samo ja, a oni su oni", rekao je bivši prvak teške divizije UFC-a u razgovoru za LeBtard Show.

"Kad kažete nekoliko penija, bilo je više od nekoliko penija, ali to nije ono što vrijedite. O kojim iznosima u dolarima govorimo?", upitao je voditelj Dan Le Batard, a Ngannou mu je odgovorio: "100...120".

Kamerunski borac nastavio je dominirati "heavyweightom" i na koncu osvojio pojas prvaka, a njegova posljednja zabilježena isplata u UFC-u iznosi 600.000 dolara (bez bonusa), koliko je dobio nakon pobjede nad Cirylom Ganeom. Ngannou, međutim, tvrdi da je, nakon stresnog pregovaračog razdoblja, izgubio povjerenje u sposobnost organizacije da se prema njemu ponaša korektno.

Linker
21. srpanj 2024 07:13