Ostalo

Ništa od trilogije s Limom, Bellator upario ‘Venoma‘ Pagea u borbu za titulu prvaka

Amosov vs. MVP

 Bellator
Bellator je odredio koja će borba predvoditi njihovu londonsku priredbu u svibnju

Nije bilo puno zadovoljstva nakon prošlogodišnjeg revanša između Michaela Pagea i Douglasa Lime. U jednoj podosta defenzivno orijentiranoj borbi bez previše akcije, Page je na domaćem terenu odnio pobjedu sudačkom odlukom, koju je veliki broj fanova odmah nazvao dvojbenom i nepoštenom. Nije to bio ishod drag niti Pageu, koji je odmah nakon borbe rekao da smatra kako takvom izvedbom nije zaslužio borbu za naslov, koja je za pobjednika prije borbe najavljena, te da bi se okršaj s Limom trebao završiti trilogijom.

No, čini se kako je Bellator ipak napravio dovoljno toga da uvjeri svoju britansku zvijezdu kako je napad na tron ono što mu treba uslijediti. Naime, treće borbe protiv Lime za sada neće biti, nego će MVP krenuti u svoj drugi napad na titulu, nakon što je u prvom zaustavljen upravo od spomenutog Brazilca. Predvodit će veliku londonsku Bellatorovu priredbu planiranu za 13. svibnja.

Pagea (20-1, 16-1 Bellator) će tako čekati sjajni prvak, neporaženi 28-godišnji Ukrajinac Yaroslav Amosov (26-0, 8-0 Bellator). On je do titule došao savladavši upravo Limu, u lipnju prošle godine, a sad će je po prvi put braniti. Član Bellatora je od sredine 2018. godine, a zanimljivo je kako nije bio član Grand prix turnira velter kategorije nego je bio rezerva istog. Dočekao je tako svoju priliku nakon turnira koji je Lima osvojio i tada ju je iskoristio. Slavio je čistom sudačkom odlukom i sad odlazi na gostujući teren potvrditi kako je najbolji.

Čini se kako Bellator više neće štedjeti Pagea, nego da 34-godišnjeg Engleza od sada čekaju samo najveće borbe. Promociju su fanovi dugo vremena optuživali da ga štite lakim borbama te da mu "grade skor" i tome je zapravo rijetko tko mogao kvalitetno proturječiti. Sad više nema prostora za tako što, Page napokon treba potvrditi može li biti jednako dobar i atraktivan kad protiv sebe ima ozbiljnog protivnika. U prošloj borbi, unatoč pobjedi, to nikako nije dokazao. Sad je vrijeme za popravni ispit iz kojeg može izaći s titulom prvaka.

Linker
24. travanj 2024 16:52