UFC

Michael Chandler stišava kritike: ‘Neki borci nisu svjesni koliko je UFC bolji od ostalih promocija‘

Michael Chandler

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Petorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije stao je u obranu najjače svjetske MMA promocije

Ranije tokom dana, imali ste prilike čitati kako je Mark Hunt oštro istupio protiv UFC-a te je popljuvao cijelu kompaniju. Umirovljeni Novozelanđanin smatra kako se najjača svjetska MMA promocija užasno odnosi prema svojim borcima te uopće ne brine za njihovo zdravlje i financijsku sigurnost.

Nezadovoljni borci oduvijek su dio UFC-a. Međutim, zvijezde poput Francisa Ngannoua i Jona Jonesa također sve češće istupaju u javnost, tražeći bolje ugovore i veće isplate. Ipak, jedan od onih koji je stao na stranu UFC-a, jeste Michael Chandler.

35-godišnji američki borac lake kategorije, u devetom mjesecu 2020. godine potpisao je za UFC. Odradio je Chandler tri UFC nastupa do sada i može se reći kako posjeduje određeno iskustvo poslovanja s UFC-om. Međutim, puno više iskustva Chandler ima s drugim promocijama, naročito Bellatorom za koji je nastupao deset godina. Mnogi vide Bellator kao drugu najjaču organizaciju na svijetu, no Chandler je prilikom gostovanja u MMA Houru objasnio kako se radi o značajnim razlikama između UFC i drugih promocija.

''Tipovi poput Diaza, Conora i Ngannnoua ne razumiju koliko je velika i sjajna promocija poput UFC-a. Za većinu njih, UFC je jedino što poznaju. Conor zna samo za UFC, Francis i Nate Diaz također. Oni nisu svjesni koliko je UFC bolji od bilo koje druge organizacije. Koliko je tretman boraca bolji, počevši od brige za zdravlje boraca pa sve do ostalih poslovnih perspektiva. Ja sam dugo bio izvan UFC-a, a dolaskom u UFC, imao sam luksuz shvaćanja razlike između ostalih promocija i UFC-a.'', objasnio je Chandler.

Moglo bi se reći kako je Michael Chandler gotovo sigurno u pravu. Koliko god neki borci smatrali da UFC ne pruža dobre uvjete, realnost je kako bolja MMA promocija trenutno ne postoji. Međutim, to nije poanta u cijeloj priči. Jasno je da druge promocije ne mogu parirati UFC-u, ali srž problema leži u nečem drugom.

Naime, UFC-ovi borci smatraju kako promocija ne pruža svoj maksimum kad je u pitanju zbrinjavanje boraca, što sa zdravstvene strane, što financijski. Biti boljim od drugih nije dovoljno, ako postoje mogućnosti za nešto više. Istina je da UFC-u s poslovne i financijske strane, nema smisla plaćati borce više, sve dok ne postoji konkurencija koja bi ih ugrozila po tom pitanju. Međutim, što je s onom ljudskom stranom i empatijom prema borcima koji narušavaju svoje zdravlje nastupajući pod njihovim okriljem? Upravo to, ono je u čemu sve više UFC-a boraca vidi veliki problem. Nažalost, dok svi borci ne istupe zajedno ili dok se ne pojavi bolja alternativa, promjena neće biti, a borci poput Michaela Chandlera, samo dodatno odmažu na putu ka tome.

Linker
18. travanj 2024 20:10