Ostalo

Od beskućnika do borbe s bivšim prvakom u dvije godine: 'Slušao sam o uspjehu preko noći, a sada živim tu priču'

Sidney Outlaw
 Screenshot/Youtube
Prije samo dvije godine bio je beskućnik i spavao na ulici, a ovog tjedna borit će se u sunaslovnoj borbi Bellator 237 priredbe i biti uvertira za okršaj legendi Fedora Emelianenka i Rampagea Jacksona na velikoj priredbi u Japanu. 

Sidney "Da Gun" Outlaw (14-3 MMA, 2-0 BMMA) ove će se subote boriti protiv bivšeg Bellatorovog prvaka Michaela Chandlera (19-5 MMA, 16-5 BMMA), a borbu je prihvatio u posljednji tren nakon ozljede drugog velikana Bensona Hendersona. Bit će mu to druga borba u nešto više od mjesec dana, kada je na Bellatoru 234 pobijedio protiv Rogera Huerte. Samo nekoliko dana nakon te pobjede stigao je poziv za borbu s Chandlerom i Outlaw nije previše dvojio.

"On je jedan od najboljih, idem testirati samog sebe. Puno je napravio za ovaj sport, on je legenda. Ja mu mogu biti samo izazov. Idem dati sve od sebe i pokušati se ponovno predstaviti u Bellatoru jer u prvoj borbi nisam bio najbolji. Ovaj put će biti malo drugačije", najavio je 33-godišnji Outlaw iza kojeg je karijera puna uspona i padova. Pobjeda nad tako velikim imenom donijela bi mu veliki skok na ranking ljestvici i možda priliku za napad na pojas prvaka.

"Ja već jesam prvi izazivač. Ne zanima me to. Želim se boriti sa svima. Radim previše da bih se time zamarao", rekao je Outlaw, koji je profesionalnu karijeru počeo 2013. godine i sada je u nizu od devet uzastopnih pobjeda. A prije samo dvije godine bio je beskućnik, spavao u parkovima i upadao u probleme.

"Ovo je prekrasno, veliki sam Chandlerov fan i fan obojice koji se bore u glavnoj borbi večeri. Pokušat ću dati sve od sebe, uživati, a onda se Rampage bori s Fedorom. Nevjerojatno! A prije godinu-dvije bio sam tip koji je spavao u parku, na kojeg se pucalo i kojeg se pljačkalo. To sam bio ja prije samo dvije godine. Čuo sam za priče o uspjehu preko noći, a sada živim tu priču. Treniram u jednom od najboljih timova, živim na Floridi... Pogledajte kako je lijepo, imaju palme, a ne borove. Život je drugačiji", kaže Outlaw.

"Želim da se klinci ugledaju u mene i pomisle - ako je mogao on, mogu i ja. Želim biti takav borac, a to nije teško. Treba samo naporno raditi prema svom cilju. U 2020. godini želim inspirirati samo jednu osobu, nadam se i deset tisuća, ali dovoljna je i jedna osoba koja će zbog mene odlučiti potražiti posao ili učiniti nešto, skrenuti na pravi put. To je to, jedna osoba. Osim što želim i postati prvak, želim nekome pomoći promijeniti život", poručio je Outlaw.

Za uspjeh na najvišoj razini potrebno mu je i nešto više od dobrih izvedbi u borbama.

"Pogledajte popis mojih protivnika, borio sam se s čvrstim borcima i nikoga nije bilo briga. A pogledajte Instagram danas, imate kul fotografije i ljude odmah zanimate. Takvo je društvo danas. Nisam imao taj luksuz, pokušao sam, ali nikoga nije zanimalo", žali Bellatorov borac, koji zbog toga nije želio propustiti priliku za meč s velikim imenom.

"Tko god bi oklijevao, nije pravi muškarac. Morate iskoristiti svaku priliku koja vam se pruži. Svi su uvijek koncentrirani na rekorde, nizove i slično, ali ja nisam. To me uopće ne zanima. Svi smo gledali njegove mečeve, imao sam dovoljno vremena za pripremu, vidjet ćete pravog borca", poručio je Outlaw.

Linker
20. travanj 2024 15:35