Ostalo

OKTAGON pokreće turnir u velter kategoriji! 16 boraca borit će se za izdašnu glavnu nagradu

Oktagon turnir

 Oktagon Mma
Do sada nitko u Europi nije organizirao ovako veliki turnir, a na njemu će nastupati i Bojan Veličković

Već je ranije bilo govora o tome, no sada je definitivno i finalizirano. OKTAGON MMA pokreće turnir u velter kategoriji, a ukupno će šesnaest boraca biti dio ovog odličnog natjecanja jedne od najboljih europskih MMA organizacija.

OKTAGON je poslodavac nekolicini regionalnih boraca, a evidentno je da na razne načine pokušavaju pridobiti srca fanova. Turnirski model postaje sve popularniji, a većina organizacija osim UFC-a ima neki oblik ovakvog turnira.

Turnir će započeti u trećem mjesecu u Ostravi, a pobjednici prvog kruga ići će u četvrtfinale. Za svaki krug natjecanja, odnosno za svaku borbu borci će biti redovito plaćeni, a pobjednik će kući odnijeti glavnu nagradu od 300 tisuća eura! Nedvojbeno je to najveća nagrada do sada u Europi kada su u pitanju slične stvari, tako da će borci zasigurno biti uvelike motivirani prikazati se u najboljem svjetlu. Iako na plakatu stoji iznos od milijun eura, iz organizacije su za MMA Junkie izjavili da se radi o 300 tisuća eura tako da će vjerojatno kroz vrijeme objasniti o čemu se točno radi.

‘‘Želimo pokušati napraviti nešto posebno, ne samo za borce nego i za gledatelje. Naša trenutno najbolja kategorija jest velter, zbog toga smo upravo nju izabrali za ovaj turnir. Ljudi će uživati.‘‘, rekao je promotor OKTAGON-a Ondrej Novotny.

Kako su iz organizacije objasnili, nakon što se završi prvi krug borbi, borci će pristupiti ždrijebu za četvrtfinala prilikom čega će i publika imati pravo glasa. Naime, fanovi će od gubitnika izabrati dva borca koja će biti rezerve za četvrtfinalne mečeve.

Bojan Veličković se također bori u njihovoj velter kategoriji tako da ga sigurno turnir neće zaobići. Vrhunska je ovo ideja češke organizacije koja će ovakvim potezom nedvojbeno privući još fanova.

Linker
11. travanj 2024 00:54