Ostalo

Olimpijski prvak Gable Steveson favorit je u potencijalnoj borbi protiv Derricka Lewisa

Gable Steveson
 JACK GUEZ Afp
Sjajni hrvač Gable Steveson najavio je moguću tranziciju u MMA, a kladionice su ubrzo reagirale

Sve su glasnije priče oko prelaska zlatnog olimpijskog hrvača Gablea Stevesona u MMA. Zlatni s Igara u Tokiju teškoj kategoriji freestyle hrvanja nedavnim ''tvitom'' u koji je postavio ''emoji'' pozdrava (mahanja) i pritom označio Danu Whitea privukao je interes borilačkih medija i javnosti. 21-godišnji hrvač izazvao je razne reakcije. Tako je Ben Askren na svom Twitter profilu napisao:

''Dajte mu 18 mjeseci MMA treninga i recite mi tko će ga onda pobijediti? Apsolutno nitko''

dok srpski MMA borac Aleksandar Rakić spušta loptu na zemlju te je američkom hrvaču poručio:

''Kako bi Mike (Tyson) rekao: Svi imaju plan dok ne dobiju udarac u lice.''

Jon Jones također je ostvario određenu komunikaciju sa zlatnim hrvačem. Naime ''Bones'' je u zadnjoj objavi na svom Instagram profilu napisao:

''Mi smo ono što konstantno radimo. Izvrsnost tada nije čin nego navika. Pronađite vašu strast i dajte sve od sebe na tom polju.'', a u komentarima na Jonesovu objavu pronašao se komentar Gablea Stevesona koji očito voli komunicirati upotrebom ''emojija'' jer njegov komentar čini ''100 emoji''. Jones je odgovorio mladom hrvaču na komentar napisavši iduće:

''Ako si ozbiljan po pitanju MMA-a, nadam se da ćeš odlučiti trenirati ovdje u Albuquerqueju.''

Gable Steveson uzvratio je Jonesu komentarom da mu pošalje poruku te da bi rado došao u Albuquerque.

Sva ta šuškanja oko tranzicije mladog hrvača u MMA navela su razne kladionice da već sada postave koeficijente na potencijalne UFC borbe 20-godišnjeg Stevesona. Među izlistanim okladama od strane Bovada kladionice, Steveson je uparen protiv četvorice najboljih UFC-ovih teškaša te protiv Jona Jonesa na čiji debi u teškoj kategoriji još čekamo. Među ponuđenim okladama našlo se ime i Brocka Lesnara koji je zadnji MMA nastup odradio još 2016. godine.

Zanimljivo je kako Bovada hrvača bez nastupa u profesionalnom MMA-ju vidi kao favorita protiv trećerangiranog UFC-ovog teškaša Derricka Lewisa, borca s 34 MMA nastupa te dvostrukog izazivača za UFC-ov pojas u teškoj kategoriji. 1.87 koeficijent je na Stevesona u potencijalnoj borbi protiv ''Black Beasta'' dok je koeficijent na Lewisa 1.95. Brock Lesnar unatoč petogodišnjem izbivanju iz MMA-a favorit je protiv Stevesona (1.69 - 2,20).

Naš Stipe Miočić očekivano je veliki favorit, a koeficijent na najvećeg UFC-ovog teškaša u povijesti iznosi 1.33 (3.35 na Stevesona). Koeficijent na Ciryla Ganea jednak je kao i na Miočića. Jon Jones bio bi nešto veći favorit nego Stipe i Gane (1.31) dok je Francis Ngannou uvjerljivo najveći favorit u borbi protiv zlatnog olimpijskog hrvača (1.25 - 4.00).

Pomalo je nepravedno označiti Derricka Lewisa kao autsajdera u borbi protiv 21-godišnjaka koji nema apsolutno nikakvog MMA iskustva. Međutim, vidjet ćemo hoće li mladi Gable Steveson uopće raditi takvu tranziciju, a puno mu posla slijedi da dogura do borbi protiv ponajboljih UFC-ovih boraca.

Linker
26. travanj 2024 13:44