UFC

Rakić spušta na zemlju olimpijskog prvaka u hrvanju: ‘Svi imaju plan dok ne prime udarac u lice‘

Aleksandar Rakić
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Gable Steveson najavio je mogući prelazak u MMA te osvajanje UFC-ova pojasa

Američko freestyle hrvanje dobilo je novu zvijezdu. 21-godišnji Gable Steveson osvojio je zlato na Igrama u Tokiju unatoč tome što nije bio jedan od glavnih favorita. Mladi hrvač u prve tri borbe na turniru nije izgubio niti boda, a tek je u finalu Gruzijac Geno Petriashvili pružio veliki otpor. Vodio je Petriashvili 8-7 gotovo do samog kraja borbe, no Steveson je do rušenja došao točno dvije desetinke prije kraja meča i time je postao tek drugim Amerikancem sa zlatnim olimpijskim odličjem u superteškoj kategoriji hrvanja slobodnim stilom.

Steveson je putem svog Twittera profila uzbudio fanove objavom u koju je stavio samo ''emoji'' mahanja rukom (pozdrava) i pritom je označio predsjednika UFC-a Danu Whitea. Naravno da je to shvaćeno kao Stevesonova tendencija da napravi tranziciju u MMA i pritom potpiše s najjačom MMA organizacijom na svijetu. Novopečeni olimpijski prvak u razgovoru za MMA Fighting objasnio je prirodu svoje objave.

''Što je iduće za Gablea Stevesona, nisam siguran. Otvoren sam za sve opcije. Planiram staviti svoje ime na svaki mogući stol kako bih bio siguran da će ime Gablea Stevesona biti dobro poznato te će imati utjecaja na kulturu nadolazećih generacija. Puno je mogućih opcija. Možda odem u WWE, možda u UFC ili američki nogomet. Moguće je da se vratim u školu, tko zna?'', rekao je američki hrvač koji ima pravo još dvije godine ići na koledž i time može odgoditi veliku odluku oko svoje budućnosti.

Ipak, Steveson ne taji kako je veliki fan borbi i MMA-a, a vjeruje kako u UFC-u može napraviti velike stvari.

''Definitivno sam borilački fan. Tko ne bi htio biti najopakiji tip na planeti? Tko ne želi imati taj UFC-ov pojas? Trenutno sam najopakiji hrvač na svijetu, a zašto ne bih otišao tamo i postao najopakijim UFC-ovim prvakom teške kategorije? Uputio sam taj 'tvit' Dani Whiteu i siguran sam da ga je vidio te će pripremiti određenu ponudu. No kao što sam rekao, otvoren sam za razne opcije.''

image
Gable Steveson
JACK GUEZ Afp

Ben Askren također se oglasio po pitanju Stevesona u MMA-u. Umirovljeni hrvač i MMA borac smatra kako Gable itekako ima potencijala za postati UFC-ovim prvakom.

''Dajte mu 18 mjeseci MMA treninga i recite mi tko će ga onda pobijediti? Apsolutno nitko'', napisao je Ben na svom Twitter profilu.

Gable Steveson uočio je Askrenovu objavu, no smatra kako je Ben malo pretjerao te da mu ne bi trebalo toliko vremena.

''Vidio sam 'tvit' Bena Askrena i ja također vjerujem u to. Uzmemo li u obzir moje hrvačke vještine i pridodamo li neke udaračke vještine, mogu postati prvakom za manje od 18 mjeseci. Mogu otići tamo i izdominirati poljem teškaša.'', dodao je izuzetno samouvjereni mladi hrvač koji je pritom najavio kako će se u jednoj fazi života sigurno okušati i u WWE-ju.

Aleksandar Rakić jedan je od boraca koji je također reagirao na Stevesonove ambicije ka MMA-u. Međutim, za razliku od Askrena, srpski MMA borac smatra kako mladi hrvač precjenjuje svoje mogućnosti. Aleksandar je podijelio Stevesonovu izjavu na svom Instagram profilu (u sklopu ''storyja'') i pritom napisao:

''Kako bi Mike (Tyson) rekao: Svi imaju plan dok ne dobiju udarac u lice.''

image
Story Aleksandra Rakića
Instagram (Aleksandar Rakić)

Svjestan je trećerangirani borac UFC-ove poluteške kategorije da je MMA izuzetno kompleksan sport koji zahtijeva širok spektar borilačkih vještina i zato je spustio mladog hrvača na zemlju. Postati UFC-ovim prvakom teške kategorije nakon manje od 18 mjeseci bavljenja MMA-om previše je ambiciozno čak i za olimpijskog prvaka u hrvanju. Naročito danas kada pri vrhu teške kategorije imamo sjajne borce poput Francisa Ngannoua, Ciryla Ganea i Stipe Miočića.

Linker
21. travanj 2024 13:54