Ostalo

ONE doveo senegalsku zvijer Reug Reuga, već u prvoj borbi ide na ikonu borilačkog sporta

Reug Reug
 screenshot/YouTube
Oumar Kane, poznat pod nadimkom Reug Reug, nova je akvizicija ONE Championship promocije

Nakon samo jedne profesionalne MMA borbe u ARES Fighting Championship promociji, viralna senzacija Oumar Kane postao je član ONE Championship promocije. 28-godišnji prvak u senegalskom hrvanju, poznat pod nadimkom Reug Reug, dovoljno je impresionirao čelnike singapurske promocije da bi mu dali ugovor, a odmah je ugovorio i prvu borbu. Inače, on je viralna senzacija postao već samim odlaskom u MMA, na račun svog impresivnog izgleda te gotovo neljudske sirove snage.

Reug Reuga u borilištu će čekati još jedna nova akvizicija ONE-a, a to je Marcus "Buchecha" Almeida. Ime ovog 30-godišnjaka izaziva strahopoštovanje u grappling krugovima, budući da je riječ o pravoj ikoni borbe na parteru. Smatra ga je jednim od najboljih grapplera teške kategorije u povijesti, a prema BJJ Heroes mu grappling omjer iznosi impresivnih 138 pobjeda i samo 14 poraza. S ADCC natjecanja ima po dva zlata, srebra i bronce, dok je u kimonu puno uspješniji. S IBJJF svjetskih prvenstava nosi čak 13 zlata, a šest zlata nosi i sa Abu Dhabi svjetskog kupa. U MMA je odlučio krenuti sredinom ove godine te je odabrao ONE kao promociju u kojoj će se predstaviti MMA publici.

I dok Almeida još uvijek čeka svoj MMA debi, Reug Reug je do sada odradio jednu spomenutu borbu te je u njoj došao do uvjerljivog slavlja. Trebao je u borilištu ARES-a odraditi i drugi nastup, no spriječila ga je pandemija, radi koje će u 2020. godini ostati bez nastupa. Borba bi se trebala održati 24. veljače na ONE-ovoj priredbi koju predvodi borba Adriana Moraesa i Demetriousa Johnsona.

Ispod teksta možete pogledati snimku jedine Reug Reugove dosadašnje profesionalne borbe.

Linker
23. travanj 2024 02:02