Ostalo

ONE ima novog kralja! John Lineker brutalnim nokautom detronizirao je legendarnog Bibiana Fernandesa

John Lineker

 Screenshot (youtube, One)
U obračunu dvojice sjajnih Brazilaca, slavio je onaj deset godina mlađi

Već neko vrijeme čekamo borbu za prvaka ONE-ovog prvaka bantam kategorije (-145 lbs, ONE ima drukčije posložene kategorije od UFC-a, op.a.). Meč između Bibiana Fernandesa i Johna Linekera dvaput je odgađan, ali današnja priredba ponudila je treću sreću. Fernandes (24-5-0) je ušao u kavez prvi put nakon desetog mjeseca 2019. godine i tražio je ukupno devetu obranu titule (osvajao je pojas u dva navrata, jednom ga je gubio). Ipak, čini se kako je vrijeme 41-godišnjeg Fernandesa prošlo, a novi kralj je 10 godina mlađi John Lineker (35-9-0).

Bivši UFC-ov borac (12-4 UFC) 2019. godine otpušten je iz najjače svjetske MMA promocije te je iste godine potpisao za najjaču azijsku borilačku promociju. Tri pobjede upisao je Lineker, a svoj nadimak ''Hands of Stone (Ruke od kamena)' opravdao je dvama nokautima. Ništa drukčije nije bilo niti danas u Singapuru. John Lineker nokautirao je svog sunarodnjaka drugom polovicom druge runde i time je došao do titule i krune svoje dosadašnje karijere.

Borci su ušli oprezno u meč, no nakon otprilike minutu borbe, Bibiano Fernandes dolazi do prvog rušenja. Fernandes je pokušavao uspostaviti kontrolu, ali nije uspijevao nanositi konkrentu štetu. Lineker je tražio od suca da ih vrati u stojku, no ubrzo se pridigao bez intervencije suca. U stojci je djelovao znatno opasnije i lijevim krošeom uzdrmao je Fernandesa. Pritiskao je Lineker i nije dao disati Fernandesu. Ipak, previše se Lineker upustio u otvorene razmjene i Bibiano je ljevicom poslao Linekera na pod. Lineker se ipak brzo oporavio, a ekspresno je došao do gornje pozicije u zatvorenom gardu Fernandesa. Lineker je dobro radio ''GNP-om'' sve do kraja runde i Fernandesovo lice izgledalo je sve oštećenije.

Drugu rundu oba borca također su otvorili nešto opreznije. Lineker je shvatio u prvoj rundi da ne može tako neoprezno ulazit u razmjene s Bibianom, a Fernandes je dobro radio s distance te je nakon minutu i pol došao do novog rušenja. Sredinom runde, borci su opet na nogama, a Lineker je postajao sve agresivniji. Šteta na licu Bibiana Fernandesa bila je sve vidljivija, a nakon tri minute i 40 sekundi druge runde, ONE je dobio novog prvaka u bantam kategoriji. Lineker je sjajno pogodio lijevim krošeom, Fernandes je završio na podu, a dodatni udarci nisu bili niti potrebni. Sjajna pobjeda Linekera i ONE ima novog kralja. Fernandes je dugo godina bio na glasu kao jedan od najboljih boraca izvan UFC-a, no čini se da su godine, ali i duga pauza, uzele svoj danak.

Snimku kompletne ONE-ove priredbe možete pogledati OVDJE, a pri dnu teksta pročitajte kompletne rezultate ove priredbe.

ONE: Lights Out - rezultati

Glavni dio priredbe:

MMA - Thanh Le def. Garry Tonon via KO - R1, 00:56

MMA - John Lineker def. Bibiano Fernandes via KO - R2, 03:40

MMA - Martin Nguyen def. Kirill Gorobets via KO/TKO - R2

Kickboxing - Iraj Azizpour def. Ismael Londt via KO - R2, 02:01

MMA -Adrian Mattheis def. Alex Silva via TKO - R2, 00:05

Kickboxing - Zhang Peimain def. Josh Tonna via TKO (3 nokdauna) - R2, 02:11

Preliminarni dio priredbe:

MMA - Eko Roni Saputra def. Chan Rothana via submission (RNC) - R1, 01:34

Muay Thai - Iman Barlow def. Daniela Lopez via TKO - R1, 01:39

Muay Thai - Liam Nolan def. Kim Kyung Lock via TKO - R1, 01:02

Kickboxing - Lin Heqin def. Milagros Lopez via jednoglasnom odlukom

Linker
07. svibanj 2024 23:47