Ostalo

ONE napokon dolazi u Japan: Potvrđena su dva spektakularna meča, Dijaković najavljuje još odličnih mečeva

Rodtang (lijevo) | Sage Northcutt (desno)

 Amphol Thongmueangluang/sopa Images/Shutterstock Editorial/Profimedia| Christopher Colon/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Najveća azijska borilačka organizacija vraća se u Japan nakon više od četiri godine izbivanja

ONE Championship organizacija tijekom 2019. godine započela je svoje širenje na japansko tržište. Ukupno tri eventa održali su u Japanu tijekom 2019. godine, a posebno spektakularan bio je njihov debitantski event na japanskom tlu.

Bio je to event naziva ‘‘ONE Championship: A New Era‘‘, a predvodili su ga Shinya Aoki i Eduard Folayang borbom za pojas u ONE-ovoj lakoj kategoriji. Borci poput Angele Lee, Xiong Jingnan, Eddieja Alvareza, Rodtanga i velikog Demetriousa Johnsona također su bili dio tog eventa, a činilo se da bi ONE mogao polučiti uspjeh s eventima u Japanu.

Nažalost po organizaciju, uslijedila je pandemija koronavirusa i zaustavljen je proboj na japansko tržište. Najavljivao je ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong povratak u Japan. Još krajem prošle kalendarske godine, Chatri je obećao barem jedan event u Japanu tijekom 2023. godine, ali tu zamisao nije ostvario. Ipak, ideja nije u potpunosti propala, jer ONE se za 58 dana vraća u Japan!

28. siječnja (1. mjesec) ONE 165 event održat će se u Ariake Areni u Tokiju, a dva velika meča najavljena su za taj event. Priredbu ovaj put neće predvoditi Shinya Aoki (47-11), ali to ne znači da neće nastupiti u Japanu.

Legendarni Japanac borit će se protiv Sagea Northcutta (12-3). 13 godina razlike je među ovom dvojicom boraca. Jedan je ONE-ova legenda (Aoki), a od drugog se očekuju velike stvari u budućnosti. Još 2021. godine Aoki i Northcutt trebali su se obračunati, ali Sage je tada otkazao nastup zbog problema s koronavirusom. Gotovo tri godine kasnije, njih dvojica napokon će se boriti, a radi se o jako interesantnom meču za kraj Aokijeve karijere.

No, tko će nastupiti u glavnoj borbi večeri? Moramo priznati da je ONE pripremio pravu poslasticu za ‘‘main event‘‘. Naime, publika u Tokiju gledat će obračun između Rodtanga Jitmuangnona (271-43-0) i legende japanskog kickboksa, Takerua Segawe (42-3-1).

Kao što je Segawa legenda japanskog kickboksa, tako je i Rodtang legenda tajlandskog boksa (Muay Thaija), ali i jedno od najvećih imena u ONE Championship organizaciji. Rodtang je aktualni prvak ONE-ove muha kategorije, a prema službenoj statistici, upisao je čak 271 pobjedu u dosadašnjoj karijeri.

S druge strane, Takeru Segawa nije odradio niti približno toliko mečeva, ali njegov ‘‘score‘‘ je itekako impresivan. 42 pobjede, od čega 25 nokautom, upisao je 32-godišnji Segawa. Gubio je samo tri puta. Prva dva poraza upisao je još 2008. i 2012. godine, a zatim je deset godina bio neporažen. Sve do sredine prošle godine i poraza od sjajnog Tenshina Nasukawe.

Segawa je jedini borac u povijesti koji je osvajao K-1 titulu u tri različite težinske kategorije, a Japanci ga smatraju jednim od najboljih kickboksača u povijesti. Radi se o istinskoj legendi japanskog borilačkog sporta i ONE je teško mogao pronaći bolju opciju za ‘‘main event‘‘. Meč između Segawe i Rodtanga bit će pravi spektakl, a ne sumnjamo da će i japanska publika pridonijeti samom ugođaju.

Što se tiče ONE-ovog eventa u Japanu, zanimljivo je da se oglasio Ivan Dijaković. Poznati hrvatski menadžer i vlasnik UFD Gyma podijelio je vijest o meču između Rodtanga i Takerua, a unutar ‘‘storyja‘‘ dodao je kako nas čeka još odličnih mečeva.

image

Instagram story Ivana Dijakovića

Instagram (ivan Dijaković)

Možda netko od Dijakovićevih boraca nastupi na tom eventu. Bilo bi lijepo vidjeti povratak Roberta Soldića ili Martina Batura kojem je istekla suspenzija zbog pada na doping testu. Ahmed Krnjić također je dio UFD Gyma i ONE Championshipa, a pravo je vrijeme da svjedočimo i njegovom novom nastupu u ONE-u.

Linker
27. travanj 2024 14:59