Ostalo

Novi udarac za ONE Championship: Njihov ponajbolji MMA borac napušta organizaciju nakon isteka ugovora

Usman Nurmagomedov (lijevo), Khabib Nurmagomedov (sredina) i Saygid Izagakhmaev (desno)

 Instagram (saygid Izagakhmaev)
29-godišnji Dagestanac Saygid Izagakhmaev objavio je kako više nije pod ugovorom s ONE-om

Velike najave imao je ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong. Povećanje broja evenata, širenje na američko tržište, dovođenje novih svjetskih zvijezda, samo neka su od zasad pustih obećanja Chatrija Sityodtonga.

Dojam je da ONE-ov brand uopće nije rastao ove godine, a njihova financijska izvješća iz godine u godinu izgledaju sve lošije. Prema navodima portala Bloody Elbow, ONE će i ove godine poslovati u minusu, a sljedeća godina mogla bi biti presudna za njihovo daljnje poslovanje.

Naime, Chatri je dosad pravdao minuse govoreći kako većina kompanija u nekim fazama posluje u minusu, jer investiraju jako puno novca i postavljaju temelje. Međutim, Bloody Elbow navodi kako ONE Championship ima rok od strane investitora i nakon trećeg kvartala sljedeće godine, ONE će morati početi poslovati u plusu. Financijske injekcije više neće pristizati u istoj mjeri, a organizacija se muči s pronalaskom novih investitora.

Redovno ONE reže troškove otpuštajući zaposlenike u svojoj organizaciji i situacija očito nije dobra. Bloody Elbow u nastavku svog izvještaja navodi kako su katarski investitori navodno ‘‘posramljeni‘‘ jer su ušli u biznis s ONE-om, a još uvijek čekamo ONE-ov prvi event na katarskom teritoriju. Neki od katarskih investitora već su se povukli iz poslovne suradnje. Kompletan izvještaj Bloody Elbowa možete pročitati klikom na LINK.

Još jedan udarac za ONE mogao bi doći u vidu gubitka ponajboljeg MMA borca na rosteru. Istina, radi se o puno manjem gubitku od gore spomenutih gubitaka, ali odlazak Saygida Izagakhmaeva (22-2, 3-0 ONE) također ne izgleda dobro za organizaciju.

29-godišnji Dagestanac bio je na glasu kao jedan od najboljih ONE-ovih MMA boraca, a pod okriljem ONE-a upisao je tri pobjede u jednako toliko nastupa. Jedan od izdanaka Khabibove dvorane posljednji nastup odradio je još u 11. mjesecu prošle godine. Tehničkim nokautom u prvoj rundi, Izagakhmaev je porazio Shinyu Aokija.

Više od godinu Saygid je bez nastupa, a South China Morning Post navodi kako je Saygidov ugovor s ONE-om istekao i on je sada slobodan borac na tržištu.

‘‘Cilj je isti, nastaviti se kretati.‘‘, rekao je Saygid u svom kratkom obraćanju.

Postoji mogućnost da ga ONE ponovo potpiše, ali da postoji interes kod Saygida, produljenje bi se vjerojatno već dogodilo.

Brojni ONE-ovi borci frustrirani su manjkom mečeva koje odrađuju na godišnjoj razini, a ne sumnjamo da je i ovaj sjajni Dagestanac jedan od njih. Iz meča protiv Aokija izašao je bez ikakvih posljedica, a cijelu 2023. godinu nije odradio niti jedan nastup.

Sve u svemu, situacija u ONE-u ne izgleda dobro. Širenje na američko tržište također nije uspjelo, jer ONE je odradio samo jedan event, a navodno su se mučili s prodajom karata, iako su održali event u ne pretjerano velikom 1st Bank Centeru. Kapacitet te dvorane iznosi 6500 gledatelja.

Vidjet ćemo što sljedeća godina donosi za ONE Championship. Chatri je najavljivao velike stvari, ali njegov projekt mogao bi završiti debaklom.

Linker
22. travanj 2024 05:50