Ostalo

Otkriveno je stanje Bellatorove borkinje koja je nakon skidanja kilograma završila u induciranoj komi

Daiane Silva

 SCREENSHOOT (IG, @LEIDYDAI_)
PFL odnosno Bellator su stali na dispoziciju kako bi pomogli svoju borkinju

Stanje Bellatorove borkinje Daiane Silve konačno se popravlja nakon što je provela više od mjesec dana u londonskoj bolnici, od čega je velik dio bila u induciranoj komi.

Silva (3-0) je trebala nastupiti protiv Eman Almudhafa u perolakoj kategoriji na priredbi Bellator Champions Series: London 14. rujna. No, tijekom završne faze skidanja kilograma, kada se očekivalo da će postići težinu od 66 kilograma, Silva je počela pokazivati znakove teškog fizičkog stresa zbog dehidracije. Nedugo nakon toga, srušila se, prema informacijama dobivenim iz povjerljivih izvora bliskih situaciji.

Nakon hitne hospitalizacije, 29-godišnja Brazilka je stavljena u induciranu komu, u kojoj je provela nekoliko tjedana. Srećom, posljednjih dana pokazala je značajne znakove svijesti te polako započela oporavak. Iako i dalje ostaje u bolnici, napredak koji je postigla daje nadu.

Nakon što je objavljen izvještaj o stanju Silve, njezin menadžer Alex Davis iz Davis MMA Managementa, koji nije bio prisutan na događaju u Londonu, izdao je službenu izjavu kojom je ažurirao njezino stanje te pohvalio podršku Bellatora i PFL-a tijekom cijelog oporavka.

"Daiane je imala nesreću dok je skidala kilograme za svoj debi u Bellatoru," izjavio je Davis za MMA Junkie. "Odmah ju je pregledao liječnik i prevezena je u bolnicu u vrlo teškom stanju. Od tada je u intenzivnoj njezi, ali na sreću polako napreduje."

"Bellator, ja, njezin tim, liječnici i bolničko osoblje blisko surađujemo kako bismo joj pružili svu moguću podršku. Molimo vas da nam se pridružite u dobrim željama za nju i njezinu obitelj u ovim teškim trenucima. Također bih želio pohvaliti Bellatorovu podršku tijekom cijelog ovog procesa."

Prema riječima njezina menadžera, Bellator i PFL su pokrili cijeli honorar od borbe te su omogućili dolazak člana obitelji iz Brazila kako bi bio uz nju tijekom oporavka.

Cris Cyborg, aktualna PFL prvakinja perolake kategorije i borkinja iz iste brazilske države Parana kao i Silva, izrazila je podršku nakon svoje pobjede nad Larissom Pacheco na priredbi "Battle of the Giants" u Rijadu.

"Jako je tužno," izjavila je Cyborg. "Imala je težak proces skidanja kilograma... Molimo se za nju i nadamo se brzom oporavku. Zaslužuje svu našu podršku i nadamo se da će se vratiti što prije."

Bellator i PFL nisu odmah odgovorili na upit MMA Junkieja vezan uz ovu situaciju i razloge zašto nije javno priopćeno što se dogodilo.

Linker
20. listopad 2024 22:52