Ostalo

‘Rumble‘ prozvao Romera najtežim protivnikom s kojim se do sada susreo

Yoel Romero
 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Još nas nešto više od tjedan dana dijeli od jedne od najvećih borbi Bellator promocije

Iako je glavna borba Bellator 258 priredbe, koja se u Uncasvilleu održava 7. svibnja, ona u kojoj će Juan Archuleta braniti titulu bantam kategorije protiv Sergia Pettisa, za većinu fanova, ali i medija glavna te najvažnija ipak je ona preostala četvrtfinalna borba Grand Prix turnira poluteške kategorije.

Naravno, radi se o borbi čije je samo uparivanje odjeknulo poput bombe, budući da će jedan preko puta drugog stati Anthony "Rumble" Johnson i Yoel Romero, dvojac svrstavan među najsnažnije i najopakije udarače u povijesti ovog sporta. Povratnik MMA-u protiv pridošlice iz UFC-a, gdje je još donedavno bio u samom vrhu tada još uvijek srednje kategorije, čiji je i višestruki izazivač za titulu.

Johnson se nije borio od travnja 2017. godine, kad se umirovio nakon neuspješnog drugog napada na UFC titulu te također drugog poraza od Daniela Cormiera. Čovjek koji se osim Cormiera borio protiv Teixeire, Badera, Manuwe, Gustafssona, Arlovskog, Belforta i mnogih drugih, borbu je najavio kao sudar s najtežim protivnikom do sada.

"Ako ne računamo moje trening partnere, mogao bih Yoela nazvati najopasnijim borcem s kojim sam se ikad susreo. Mislim da on to uistinu je. I on je trenutno jedini čovjek o kojem razmišljam. Svaka čast svima koji su izborili polufinale, no oni me još uvijek ne zanimaju. Moj fokus je na Yoelu. Moram savladati tog monstruma prije nego se posvetim ostalima", rekao je Johnson tijekom medijskog druženja pred Bellator 258 priredbu.

Izuzetno dakle 37-godišnji Johnson cijeni sedam godina starijeg Romera i ispit koji će mu ovaj pružiti. Ispit za koji se mnogi pitaju hoće li biti dovoljno motiviran, nakon što je toliko dugo vremena bio u samom vrhu UFC-a te nakon što je za dlaku ostao bez već ugovorene borbe protiv Jona Jonesa. To bi trebalo biti nešto što nije lako prežaliti.

"Još uvijek sam na visokoj razini natjecanja. Naravno da mi je žao što se nisam borio protiv Jona Jonesa, no to je sad u prošlosti. Ne razmišljam više o tome. Jedini koji to spominju su fanovi i mediji. Ja ne, jer bilo je to uistinu davno. Otići će u povijest kao jedna od borbi koje su se trebale dogoditi, ali nikad nisu. Uvijek sam govorio samom sebi kako ne želim biti jedna od tih priča, no nažalost sam postao. Ipak, sad imam pune ruke jednako važnog i teškog posla. Jones već godinama nije dio mog života, ispred mene je sad Bellator", najavio je.

Pobjednika ove borbe u polufinalu čeka sudar s prvakom Vadimom Nemkovim, dok će se u drugom polufinalu susresti Ryan Bader i Corey Anderson.

Linker
24. travanj 2024 03:50