Ostalo

"Ovo je Fedorova oproštajna turneja" Predsjednik Bellatora otkrio imena potencijalnih protivnika za Emelianenka

 Screenshot

Jedna od najvećih vijesti u borilačkom svijetu danas je definitivno bila ona kako će legendarni Fedor Emelianenko nastaviti svoju borilačku karijeru. Rus je s Bellatorom potpisao novi ugovor na više borbi, a predsjednik promocije Scott Coker otkrio je neke detalje o planovima kao i imena potencijalnih protivnika.

"Potpisali smo ugovor na više borbi i ovo će biti Fedorova oproštajna turneja. Želimo ga dovesti u zemlje i gradove gdje ga dugo vremena nisu vidjeli, ili čak mjesta gdje ga fanovi uopće nisu imali priliku gledati. Svidjet će vam se kada otkrijemo sve detalje", rekao je Coker nakon što je na sinoć održanom Bellatoru 222 u New Yorku potvrđeno kako Fedor ipak ne odlazi u borilačku mirovinu.

Što se potencijalnih protivnika s kojim bi Emelianenko mogao ukrstiti rukavice u ovom završnom poglavlju karijere tiče, Coker na umu ima borbe s Fedorovim kolegama iz dana japanske Pride organizacije poput Quintona Jacksona i novopečenog člana Bellatora, Josha Barnetta.

"To je svakako jedno od imena o kojima smo razgovarali s Fedorom" rekao je Coker za Barnetta. "On nema ništa protiv. No tu postoji problem s usklađivanjem kalendara. Nisam siguran hoće li to biti baš prvi meč, ali mislim da imamo sjajan popis boraca s kojima se može boriti.

"Razmišljam o borbi Fedora i Quintona 'Rampage' Jacksona. Razmišljam o Barnettu, postoji još nekoliko imena koja mi padaju na pamet, dodao je Coker.

Fedor je posljednju borbu odradio u siječnju na Bellator 214 priredbi gdje je u finalu teškaškog turnira za 35 sekundi nokautom poražen od Ryana Badera. 42- godišnjak je tako prekinuo niz od dvije pobjede nad Chaelom Sonnenom i Frankom Mirom koje je savladao ranije u turniru. U svom Bellator debiju 2017. Emelianenko je nokautom u prvoj rundi izgubio meč protiv Matta Mitrionea.

Iako Coker zasada nije otkrio previše detalja, Fedor bi se u akciju trebao vratiti do kraja godine, vjerojatno u studenom ili prosincu.

Linker
24. travanj 2024 00:54