Ostalo

‘Ovo je san koji smo sanjali. Čula sam da se u Zagrebu pucalo, a mislim da će u Splitu biti svašta‘

Barbara Matić

 TOM DUBRAVEC Cropix
Barbara Matić odisala je pozitivom i oduševljenjem nakon ostvarenja fantastičnog podviga na OI u Parizu

Barbara Matić u finalu olimpijskog judo turnira pobijedila je Njemicu Miriam Butkereit i tako osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 70 kilograma, odnosno drugu za Lijepu Našu u Parizu, te prvu u povijesti hrvatskog juda. Čudesna Splićanka nakon ostvarenja svog sna i ispisivanja nacionalne sportske povijesti odisala je pozitivom i oduševljenjem.

"Presretna sam i preponosna, još nisam svjesna svega. Drago mi je što su obitelj i prijatelji bili sa mnom i doživjeli ovaj trenutak. Nisam se htjela opterećivati, nisam imala ni doživljaj da su ovo OI, drago mi je da je tako i ostalo. Kad sam dobro krenula u dan, sve je ostalo bilo lakše. Protiv Miriam sam imala jedini poraz ove godine, sad smo ga naplatili. Povela sam zahvatom, falile su dvije sekunde da bude i kraj meča. Izdržala sam do kraja, dobila jednu kaznu, ali to je u redu i tako se to kao radi, i pobijedila", rekla je nasmijana 29-godišnjakinja nakon pobjede u meču karijere za HRT.

Što vam je prolazilo kroz glavu kada je sat "odbrojao"?

"Samo ruke u zrak, sreća, veselje, radost i to je to".

Imate ukupno 28 medalja na raznoraznim natjecanjima...

"Nisam znala za sve te podatke, ovo je san koji smo sanjali. Da je bila bilo koja medalja bili bismo zadovoljna, ali zlato...nemamo što komentirati".

Kakav je osjećaj biti olimpijski pobjednik?

"To me pitajte za koji dan, još nemam taj doživljaj".

Kako je tekao današnji dan?

"Super, budilica me probudila i to je najbitnije, haha. Kim je imala bolji skor protiv mene, borile smo se i na SP-u lani, bilo je jako bitno da sam pobijedila, više u glavi. Znala sam da sam out ako izgubim i da nema popravne šanse. Lako sam to riješila. Tsunoda je bila neugodna, svake naše borbe išle su na zlatni bod ili kazne. Protiv Nizozemke se dugo nisam borila, dobro sam odradila borbu, nije imala ozbiljniji napad. Tsunoda je bila najteža protivnica, otišlo je na zlatni bod, a ostale sam uspjela baciti".

Polufinala borba?

"Nismo se dugo borile, završilo je dobro, dobro sam odredila, wazari zakon držanja i evo finale. Tsunoda je definitivno bila najzahtjevnija, stvarno sam zadovoljna".

Jeste li svjesni da vas je gledala cijela Hrvatska?

"Čula sam već komentare da se pucalo u Zagrebu, da su ljudi navijali i derali iz kuća. Toplo mi je oko srca, ne znam kako će biti u Splitu, ali mislim da će biti svašta, haha".

Konačna poruka za navijače?

"Hvala na podršci, nadam se da ste zadovoljni".

Linker
18. rujan 2024 11:53