Ostalo

Paddy optužio Jakea Paula da je namjestio meč protiv Silve, YouTuber uzvratio zanimljivom ponudom

Jake Paul i Paddy Pimblett

 Instagram (jake Paul, Paddy Pimblett)
UFC-ov borac našao se na meti jako popularnog boksača i YouTubera Jakea Paula

Poprilično je izgledno da će sljedeći protivnik Jakea Paula biti Nate Diaz koji više ni službeno nije na rosteru UFC-a. Nakon što je Paul ostao neporažen i nakon borbe protiv Andersona Silve, odnosno nakon što je Paul upisao šestu pobjedu u šestom boksačkom nastupu, Nate Diaz će vjerojatno biti sljedeći na redu.

Međutim, Jake Paul kroz protekla 24 sata završio je u verbalnom konfliktu s Paddyjem Pimblettom. Sve je započelo Paddyjevim izjavama u ‘‘Pub Talku‘‘. ‘‘Baddy‘‘ je dobio priliku progovoriti o mečevima Jakea Paula.

‘‘Odat ću Paulu poštovanje sada, naporno trenira i vjerojatno može pobijediti neke profesionalne boksače. On ima neograničena financijska sredstva i ne mora se ničim drugim bavit. On ne mora ići na posao, može samo boksati. Dostupni su mu najbolji treneri, najbolji nutricionisti i slične stvari. Jake Paul nije zapravo više tako loš, ali mislim da su njegovi mečevi namješteni. Ne vjerujem da je nokaut protiv Woodleyja bio namješten, jer kad vas netko nokautira i prvo licem dotaknete pod, to je znak da je stvarno nokautiran, jer ako niste bez svijesti onda ćete se dočekati na ruke. Ali pogledao sam kut iz kojeg je pogodio Andersonu Silvu onda kad je Silva pokleknuo. Nije ga niti udario.‘‘, rekao je Paddy.

Kad je u pitanju eventualni boksački meč protiv nekakvih YouTubera poput Paula, Pimblett je zainteresiran za meč, ali ne prema boksačkim pravilima, nego isključivo prema MMA pravilima.

‘‘Borit ću se protiv bilo koga od njih, to je laka zarada. Ne želim boksati protiv njih. Nije me briga za njih. Ako neki od njih žele isplatiti mi milijune da ih prebije, ja sam apsolutno za.‘‘ dodao je Paddy Pimblett.

Naravno da su Paddyjevi komentari brzo dospjeli do Jakea Paula koji je kraćim videom odgovorio na te navode, ali uputio je i izazov za Paddyja.

‘‘Jadni Paddy Pimblett. Uistinu sam se trudio da mi se dopadneš, stvarno jesam. Simpatičnu priču imaš, ali sada si istupio javno i rekao si da je moja borba protiv Andersona Silve namještena. Umoran sam od tog narativa. Patetično je i glupo. Iskazuješ nepoštovanje najvećem u povijesti kad je tvoj sport u pitanju, govoreći da je Anderson Silva prevara. Govoriš i da je Viacom kao jedna od najvećih medijskih kompanija na svijetu netko tko se bavi kriminalnim radnjama. To su stvari koje govoriš, a to je glupo. Ali imam prijedlog za tebe. S obzirom da ne želiš namještene mečeve, idemo sparirati. Dođi u Portoriko, osigurat ćemo ti privatan let i možemo boksati pet rundi na tri minute. Ako pobijediš, dat ću ti milijun dolara, jer toliko i zaslužuješ biti plaćen. Znaš ti to, ali UFC te ne plaća toliko. Zaslužuješ biti bolje plaćen. Ali ako ja pobijedim, moraš mi osnovati Udrugu boraca i pomoći mi da potpišemo sve borce iz Ujedinjenog Kraljevstva. Idemo sparirati. Ja ću ti osigurati let i milijun dolara. Idemo.‘‘, poručio je Jake.

Nakon Paulove ponude i prijedloga za sparingom, Pimblett je brzo odgovorio. Paddyja ipak prije svega čeka borba na UFC 282 eventu koji se održava 10. prosinca (12. mjesec), ali spreman je na sparing nakon toga.

‘‘Izazov prihvaćen. Neću doći u Portoriko jer se borim iduću subotu (u Vegasu). Ako želiš sparirati, dođi u UFC-ov Performance Institute sljedeći tjedan. Kao što kažem, odradit ću borbu u subotu, odmorit ću se u nedjelju i prebit ću te u ponedjeljak. Ponuda je na stolu.‘‘, odgovor je Pimbletta.

Teško je očekivati da bi Paul dobio pristup UFC-ovim prostorijama s obzirom na sve tenzije između njega, Dane Whitea i UFC-a, a svjestan je toga i Jake. Vjerojatno je zbog toga nastavio inzistirati na Paddyjevom dolasku k njemu.

‘‘Moj tim me obavijestio da pokušavaš dogovoriti podcast sa mnom, 5. siječnja (1. mjesec). Šaljem ti let kojim ću te dovesti na Portoriko. Naši timovi mogu snimati sve. Sparirat ćemo, pet rundi, a onda možemo odraditi podcast. Do tad ćeš se vratiti na svoju prirodnu kilažu. Nema izlika. Dogovoreno?‘‘, posljednja je poruka koju je Paul uputio u ovoj prepirci.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti rasplet ove situacije, ali interesantno je da Paul inzistira isključivo na boksačkom meču, iako je Paddy istaknuo kako ne želi boksati, nego se želi boriti (prema MMA pravilima). Hoće li doći do kakvog dogovora, saznat ćemo nakon Paddyjevog meča protiv Jareda Gordona.

Linker
23. travanj 2024 09:39