UFC

Paddy Pimblett o McGregoru: ‘Idioti tvrdi da se ne žele boriti protiv Conora, RDA još uvijek žali‘

Paddy Pimblett

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
UFC-ova zvijezda lake kategorije ne bi trenutka razmišljala o prilici za obračun s Conorom

Težak, ali i jako bitan ispit čeka Paddyja Pimbletta 10. prosinca (12. mjesec) u Las Vegasu. Paddy ‘‘The Baddy‘‘ tražit će svoju četvrtu UFC pobjedu u jednako toliko nastupa, a Jared Gordon (19-5-0, 7-4 UFC) trebao bi ponuditi osjetno teži izazov od dosadašnjih Pimblettovih protivnika.

Paddy je prekidima porazio Luigija Vendraminija, Rodriga Vargasa i Jordana Leavitta, a Jared Gordon trebao bi poslužiti kao stepenica prema gore. Ipak, izgubi li Paddy od Gordona koji nije rangiran unutar top 15 lake kategorije, ‘‘hype‘‘ će naglo splasnuti i Pimblettov status koji ide ka zvjezdanom dobit će težak udarac.

Naravno da će Paddy dati sve od sebe da nastavi graditi svoju reputaciju, ali i put ka samom vrhu UFC-ove lake kategorije. Shvaćaju i čelnici UFC-a kakav se marketinški potencijal krije u ovom karizmatičnom 27-godišnjaku iz Liverpoola, a Paddy vjeruje da bi UFC uparivanjem njega i Conora McGregora dobio jednu od najvećih borbi u povijesti promocije.

‘‘Bila bi to najveća prodaja PPV-a u povijesti UFC-a.‘‘, rekao je Paddy za ESPN, a zatim se dodatno osvrnuo na Conora čiji se povratak u kavez očekuje drugom polovicom 2023. godine.

‘‘Mislim da će se Conor boriti u velter kategoriji kad se vrati. Teško će mu biti skinuti kilažu za laku kategoriju. On izgleda veliko. Ali ja poštujem Conora da se razumijemo, kao i sve što je napravio za sport. On je učinio više od većine ljudi u ovom sportu i smatram da ne dobiva poštovanje koje zaslužuje.‘‘, istaknuo je Paddy.

Pogledaju li se UFC-ove brojke kad su prodaje PPV-a u pitanju, jasno je da Conoru nema ravnog po tom pitanju. UFC 229 event koji su predvodili on i Khabib Nurmagomedov najprodavaniji je UFC-ov event u povijesti. Čak 2,4 milijuna PPV-a prodano je u sklopu tog eventa. Svaki od pet najprodavanijih UFC-ovih evenata predvodio je McGregor, a Paddy Pimblett vjeruje da bi meč njega i Conora nadmašio čak i ove brojke koje su postigli Conor i Khabib.

Talentirani borac iz Liverpoola ne skriva ambiciju ka obračunu s Conorom, iako ga silno cijeni. Svjestan je Paddy što bi mu taj meč donio, a Pimblett bi rado prešao i u velter kategoriju ako bi se otvorila prilika za borbu protiv Conora.

‘‘Bez razmišljanja bih to napravio. Tko god kaže da se ne bi borio protiv Conora zapravo je idiot, kratko i jasno. Siguran sam da Rafael dos Anjos još uvijek žali jer je otkazao meč protiv Conora prije nekoliko godina. Kladim se da je to nešto za čime žali najviše u svom životu.‘‘, pojasnio je Pimblett koliko borcima znači potencijalni meč protiv Conora.

RDA i Conor trebali su se boriti 2016. godine na UFC 196 eventu. Brazilac je nastup ipak otkazao zbog ozljede stopala i uskočio je Nate Diaz. Conor je tada bio neporažen pod okriljem UFC-a, a Diaz ga je uspio poraziti ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Nateova popularnost enormno je skočila nakon te pobjede i Diaz se sjajno naplatio kroz taj meč, kao i u revanšu koji je zaslužio pobjedom protiv Conora. Rafael dos Anjos nikad više nije dobio priliku boriti se protiv Conora i lako je moguće da Paddy govori istinu onda kad kaže da je to nešto za čime RDA vjerojatno najviše žali. Možda ne u cijelom životu, ali kad je borilačka karijera u pitanju, onda definitivno.

Linker
23. travanj 2024 02:05