Ostalo

Patricio ‘Pitbull‘ Freire odrekao se pojasa Bellatorove lake kategorije i time bratu pružio priliku

Patricky Freire i Patricio Freire
 Instagram (patricio Freire)
Ponajveći borac u povijesti Bellatora napustio je titulu prvaka u lakoj kategoriji

Zanimljive vijesti dolaze iz Bellatora. Predsjednik Bellatora Scott Coker potvrdio je za MMA Junkie kako se Patricio ''Pitbull'' Freire odriče svoje titule prvaka u lakoj kategoriji. Brazilac je sve do kraja srpnja bio prvak perolake i lake kategorije, no pojas perolake kategorije izgubio je na Bellator 263 priredbi protiv A.J. McKeeja, a sada više nije prvak niti lake kategorije.

''Čast i obitelj na prvom su mjestu. Kada sam osvojio pojas lake kategorije, to je bilo čisto iz osvete. Bila mi je i čast osvojiti taj pojas, no nakon gubitka titule u perolakoj, započinjem ispočetka. Vrijeme je da laka kategorija krene dalje te da Patricky Freire dobije svoju priliku, Moj fokus je na A.J.-u (McKeeju) i nikome drugom.'', napisao je ''Pitbull'' na svom Twitter profilu.

34-godišnji Brazilac pojas lake kategorije osvojio je još 2019. godine savladavši Michaela Chandlera tehničkim nokautom nakon samo 61 sekundu borbe. ''Pitbull'' nikada nije branio taj pojas jer je nastupao u Grand Prix turniru lake kategorije. Nakon gubitka pojasa u finalu turnira, očito je kako se Brazilac želi posvetiti toj kategoriji i ne želi biti kočnica lake kategorije. Inače, Michael Chandler 2016. godine nokautirao je njegovog brata Patrickyja.

Patricky Freire borit će se 05. studenog protiv Petera Queallyja na Bellator 270 priredbi u Dublinu. Nakon što je Patricio Freire napustio titulu prvaka lake kategorije, borba njegovog brata i Queallyja dobila je puno veći značaj. Naime, njihova borba biti će ujedno i meč za upražnjenu titulu Bellatorove lake kategorije. Patchy Mix i James Gallagher prvotno su trebali predvoditi tu priredbu dok su Patricky Freire i Peter Queally trebali nastupiti u sunaslovnoj borbi večeri. Scott Coker potvrdio je kako će doći do zamjene.

Patricio ''Pitbull'' Freire s druge stane u potpunosti usmjerava fokus na revanš protiv McKeeja, a pitanje vremena je kada će nam Bellator pružiti ponajveću borbu koju u ovom trenutku mogu ponuditi.

Linker
20. travanj 2024 16:35